Hlavní obsah
Hry

Disney Sorcerer's Arena: Epické aliance sází na střet pohádkových postav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ondřej Zeman

Sejde se tak Mickey Mouse, Ariel, Aladin a Gaston. Tohle není začátek vtipu, ale bitvy. Tahle čtveřice se totiž v tomto kousku střetává v týmových zápasech plných magie a vizuálně přívětivých karet.

Článek

Pohádkový svět, který má pod palcem společnost Disney jsem vám tu prezentoval nedávno skrze Dixit Disney Edition. To však není jediná desková hra z tohoto vesmíru. Vedle ní obdržel také strategickou bojovou hru Disney Sorcerer's Arena: Epické aliance. Ta namísto kreativity testuje vaše taktické schopnosti, a především zdatnost v ovládnutí dovedností jednotlivých hrdinů v zápasech pro dva až čtyři hráče. Od toho, kolik hraje hráčů se následně odvíjí to, jaký počet postav se vám dostane do rukou.

V nabídce Disney Sorcerer's Arena: Epické aliance najdete své favority

Na startu si v případě, že hrajete ve dvou každý můžete vybrat tři z osmi nabízených postav. Klasicky se střídáte, takže když náhodou víte, že je někdo příliš dobrý s určitou kombinací klidně můžete svému sokovi překazit jeho plány. Základní nabídka kouzelníků je pestrá. Jelikož se jedná o Disney Sorcerer's Arena: Epické aliance najdete v ní třeba kouzelníka Mickeyho, temnou Zlobu, děsivého Sullivana nebo malou mořskou vílu Ariel, která ještě neprošla razantní úpravou z posledních let. Zkrátka a dobře osm postav z animovaných filmů, k nimž se vám během let podařilo vytvořit nějakou formu vztahu.

Foto: Ondřej Zeman

Disney Sorcerer's Arena Epické aliance před hráče postaví relativně jednoduchou herní plochu.

Asi vás nepřekvapí, že každá z postav, které se vám v Disney Sorcerer's Arena: Epické aliance dostanou do rukou je originál se vším všudy. Má svou akrylovou figurku, výčet jejich statistik, a především desku prezentující schopnosti, které má hrdiny po ruce a také to, jakým způsobem se dostane ke speciální dovednosti ukryté na druhé straně. Kupříkladu takový Aladin je postavou, jež po zlepšení spojené s vynesením určitého počtu karet obdrží možnost „ukrást“ sokovi kartu a sama dostane příležitost si kartu dobrat. Svým přátelům je dost nápomocný vylepšený Sullivan, protože se mu zvýší statistika odolnosti a posměchu. Navíc získá dva body životu za každého spojence na sousedních polích, takže když je obklopen přáteli může dostat až šest bodíků.

Foto: Ondřej Zeman

Hra Disney Sorcerer's Arena Epické aliance tentokrát Gastonovi slušně naložila.

Zajímavá je pak rozhodně Ariel, ta je totiž léčitelkou, zatímco Dr. Facilier v závěru svého tahu dokáže všechny, kteří mají ke svému výčtu statistik „přilepený“ nějaký ten dočasný efekt pocuchat tak, že na to jen tak nezapomenou. Ještě než se ale detailně podíváme na prokletí a posílení, nakoukneme na základní prvky hratelnosti. Na startu před sebou máte možnost se svým hrdinou pohnout a použít akci. V jakém pořadí jednotlivé kroky uděláte je pouze na vás. Postava se za normálních okolností může posunout až o dvě políčka, jsou tu však také karty pohybu, jimiž se může také pohnout kupředu, načež jí nic nebrání zaútočit na blízko stojícího soka. Nic vám však nebrání v tom sáhnout po útoku kartou, který sebou vedle nějakého toho zranění přináší také bonusový efekt v podobě odstrčení, nebo dání negativního dočasného efektu.

Foto: Ondřej Zeman

Disney Sorcerer's Arena Epické aliance vám vedle jiných nabídne i démony.

Prokletími dokážete svým nepřátelům dost zavařit

Dočasných efektů mizících po konci kola včetně těch negativních není v Disney Sorcerer's Arena: Epické aliance vůbec málo. Své nepřátele máte možnost třeba znehybnit, a tak jim zabránit v pohybu, kvůli čemuž budou pak jimi vynesené karty pohybu či stejně laděné akce vyhodnoceny jako nulový posun. Neschází tu ani prokletí, či zmatení kvůli němuž je postižený kouzelník za každé takové postižení obrán o jednu kartu ze své ruky, což je dost nepříjemné, protože hra tu může končit i tím způsobem, že jeden z mágů už nemá odkud brát karty a postižení v podobě zmatení může celý proces slušně urychlit. Další alternativní verzí konce je moment, kdy někdo dosáhne 12 vítězných bodů.

Foto: Ondřej Zeman

Disney Sorcerer's Arena Epické aliance dává každému hrdinovy unikátní karty.

Cest k vítězným bodů je více. Jednou je ta, že srazíte k zemi některého ze svých soků. Ten neumře, avšak na čas vypadne ze hry, načež obdržíte počet bodů uvedený v jejich statistikách. Další je pak plnění podmínek různých karet. Poslední alternativu představuje v Disney Sorcerer's Arena: Epické aliance držení bodů. Když totiž na startu tahu držíte políčko se žlutou korunkou tak se můžete těšit na vítězné bodíky. Dost zásadní pro úspěch je nutnost spolupráce jednotlivých členů týmu. Když se vám je podaří sladit máte se nač těšit.

Foto: Ondřej Zeman

Disney Sorcerer's Arena Epické aliance vám při duelu nabídne vždy tři hrdiny s nimiž můžete hrát.

Disney Sorcerer's Arena: Epické aliance je výbornou strategií nutící vás pracovat se schopnostmi jednotlivců

Strategická desková hra Disney Sorcerer's Arena: Epické aliance představuje velmi obstojný kousek, který vám dává do rukou partu kultovních mágů pohádkového světa soupeřících spolu o vítězství v turnaji plném karet. Hratelnost je tu velmi přístupná. Tvůrci vás do ní navíc nechají pomaličku pronikat, díky čemuž do hry dokážete slušně proniknout. Postavy jsou zpracovány zajímavě a jejich schopnosti odpovídají tomu, co od nich očekáváte. Když je navíc dokážete dostatečně efektivně zkombinovat, můžete se těšit na velmi vydařený zážitek.

Za poskytnutí kopie hry Disney Sorcerer's Arena: Epické aliance děkuji českému distributorovi, společnosti Blackfire.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Mickey Mouse

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz