Hlavní obsah
Hry

Nová rozšíření přináší do Senjutsu: Bitva o Japonsko střelný prach a roztomilého pejska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ondřej Zeman

Do boje o Japonsko se v Senjutsu pouští pětice nových válečníků, která si do herního světa přináší své karty a schopnosti. Jaký mají vliv na hratelnost, vám poví následující řádky.

Článek

Klid před bouří do světa Senjutsu: Bitva o Japonsko přináší dvojici drsných chlapů

Přišla vám základní škála postav nedostatečná, protože v ní scházel třeba všemi oblíbený mnich s naginou? Tak to vám právě rozšíření Senjutsu: Bitva o Japonsko - Klid před bouří udělá bezpochyby radost. Jedním ze dvou válečníků, kteří díky němu zamíří na bojiště, je právě muž, jehož mysl je klidná jako vodní hladina. Nesmíte ho ovšem naštvat, pak totiž nemá slitování s nikým, kdo se mu odhodlá postavit do cesty.

Foto: Ondřej Zeman

Senjutsu Bitva o Japonsko - Klid před bouří

Prvek, s nímž tento válečník pracuje, je osvícení, které si žádá k zahrání určitých karet disponovat kousky jinými. Dost zajímavá je kupříkladu karta Běh jelena, v jejím rámci se dokáže vrhnout kupředu a odstrčit svého protivníka až o dvě pole. Do boje se tento bojovník pouští s bo, kanabo, naginou nebo jari. Nabídka nástrojů je v jeho případě pestrá, takže se nemusí příliš upejpat. Efektivně však dokáže s nepříteli bojovat i s pomocí svého těla.

Foto: Ondřej Zeman

Mnich míří k osvícení.

Postava mnicha je v Senjutsu: Bitva o Japonsko - Klid před bouří zpracována slušně. Není však tím jediným, co toto rozšíření přináší. Krom mnicha se ve hře ocitá také člověk ze Západu. Druhým nováčkem je námořník, jehož výstroj všechny domorodce nepříjemně překvapí. Oproti většině přítomných pak přichází s novou pozici na kartičce Kamae (směřování), se kterou si otevírá další možnosti. Dá se říci, že v rámci hratelnosti se dost odlišuje od zbytku společnosti.

Foto: Ondřej Zeman

Námořník se s protivníky nepáře.

Spektrum nástrojů, s nimiž operuje, je o poznání chudší než u většiny bojovníků. Má pouze colhonu a svou věrnou pistoli. To však neznamená, že by spektrum jeho výpadů bylo nějak malé. Dost často během nich pracuje s hodnotou iniciativy svých protivníků. Tedy primárně v momentu, kdy dojde na střelbu, či hození vrhací dýkou. Výpady s colhonou jsou pak obstojnou formou útoku. V rámci kontaktního střetu lze pak použít i pažbu pistole.

Foto: Ondřej Zeman

Neschází tu ani nové karty.

Vedle této dvojky jsou tu též nové univerzální karty, díky nimž vám Senjutsu: Bitva o Japonsko - Klid před bouří dává možnost formovat balíčkem nováčků jak budete potřebovat. Celkově se jedná o zajímavé rozšíření, které pracuje s dvojicí diametrálně odlišných postav. Vytvořit si k nim však vztah není vůbec náročné.

Foto: Ondřej Zeman

Nováčci mají pěkné figurky.

Senjutsu: Bitva o Japonsko – Stíny oceli přichází se zajímavou trojicí

Zatímco rozšíření Senjutsu: Bitva o Japonsko - Klid před bouří přineslo na bitevní pole pouze dvě nové postavy, v tomto balíčku můžete počítat rovnou se třemi novými figurkami. Senjutsu: Bitva o Japonsko – Stíny oceli totiž expanduje hru o zabijáka a ašigaru s jeho milovaným pejskem. Začněme však nejdřív detailnějším náhledem na sólistu, jehož vzhled budí strach.

Foto: Ondřej Zeman

Senjutsu Bitva o Japonsko – Stíny oceli

Zabiják v Senjutsu: Bitva o Japonsko – Stíny oceli představuje sílu těžící z toho, že útočí ze skrytu. Za pomoci výpadů kamou, sai, tantem nebo tonfou dokáže své protivníky otrávit a následně různě benefitovat z jejich negativního stavu. Ze stínů je schopen své soky nejen trávit, ale také je při troše štěstí popravit, což se jim příliš zamlouvat nebude. Hru za něj pak začínáte dle své volby skrytí nebo odhalení. Během hraní jsem si ho kvůli jeho schopnostem dost oblíbil.

Foto: Ondřej Zeman

Zabiják vyráží ze stínů.

Jeho sok ašigaru není žádným mistrem tajených umění. Fakticky se jedná o obyčejného vojáka, který by v rámci armády nikterak nevyčníval. Tento chlapík má s sebou ale pejska, jenž je jeho věrným společníkem v bitvách. V rámci kola ovšem hrají oba. Ašigaru vždy vybírá jednu ze dvou horních karet, načež jí použije a pes akci provede. Karty samotného hrdiny jsou pak dosti podobné těm, které je možné nalézt v základní hře. Pejsek je ovšem zajímavějším formátem, takže toto duo dost táhne. Když jeho pán umře, dokáže následně bojovat i sám.

Foto: Ondřej Zeman

Pejsek, jeho pán a smrtící zabiják.

Senjutsu: Bitva o Japonsko – Stíny oceli spolu s rozšířením Klid před bouří zvyšují míru znovuhratelnosti

Jak už to tak u her bývá, v momentu, kdy do nich přidáte nové prvky je třeba pracovat s tím, jak se celek vypořádá s balancí. V tomto případě bych řekl, že čerstvé expanze výrazně nenarušují chod hraní. Postavy v nich jsou zajímavé a velmi pěkně ztvárněné. Problém nemám ani s jejich kartami. Pokud vám Senjutsu: Bitva o Japonsko sedlo a chcete si ho ještě okořenit, určitě to není špatná volba.

Za poskytnutí kopií rozšíření Stíny oceli a Klid před bouří pro hru Senjutsu: Bitva o Japonsko děkuji českému distributorovi, společnosti Tlama Games.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz