Hlavní obsah
Hry

Rozšíření Mrazení v zádech a Přichází příliv přináší do Disney Sorcerer's Arena řadu novinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ondřej Zeman

Hra Disney Sorcerer's Arena: Epické aliance sama o sobě přinášela řadu poutavých prvků. Pokud vám v ní ale něco scházelo, možná nastal čas ji rozšířit skrze balíčky Mrazení v zádech a Přichází příliv.

Článek

Mrazení v zádech do Disney Sorcerer's Arena: Epické aliance přináší legendární krále a schopnou kouzelnici

V základní verzi Disney Sorcerer's Arena: Epické aliance bylo možné nalézt řadu zajímavých postav. Jedna z legend v ní však scházela. Tedy přesněji řečeno dýňový král Jack Skellington, který je minimálně v rámci vizuálu jedním z tahounů expanze Mrazení v zádech. Do bitev míří tento kostlivec s deseti životy, což není vůbec málo. Jednou za tah pak dokáže přiložit nebo přidat jeden žeton stavu navíc, kvůli čemuž jsou střety s ním občas dost nepříjemné. Jeho primární dovednost pak souvisí s tím, že odhodí kartu, a přesune tak žeton stavu z jedné postavy na svého spojence.

Foto: Ondřej Zeman

Disney Sorcerer's Arena - Mrazení v zádech

Jeho karty pak dost těží z toho, že na své protivníky dodá nějaký ten dodatečný stavový žeton Bázlivý, který následně využívá k tomu, aby navýšil jím způsobené zranění. Jack není jediným kostlivcem, kterého Mrazení v zádech do hry přidává. Dalším je pak Rohatý král, který nenaděluje dárky, ale je schopen vytvořit armádu nemrtvých. Ta mu pomáhá při souboji s jeho soky. Král je přesouvá po poli a následně za pomoci karet s nimi útočí. Skrze svou dovednost je může přimět k intenzivnějšímu pohybu. Ultimátní schopnost pak funguje na principu udělení zranění všem podle toho, kolik je ve hře monster.

Foto: Ondřej Zeman

V Disney Sorcerer's Arena - Mrazení v zádech převažují padouši.

Co si budeme povídat, Rohatý král je dost drsným přírůstkem. Tedy primárně za předpokladu, že se naučíte pracovat s jeho kartami, protože právě na tom většina postav stojí. Vytváření monster je pak zajímavým prvkem, jelikož jeho nepřátelé pak nejsou nikde v bezpečí. Finální postavou, s níž Mrazení v zádech pracuje, je Matka Gothel. Ta není na první pohled tolik výrazná jako dvojice kostlivců. To však neznamená, že by nedokázala nepřátelům také slušně škodit. Její základní dovedností totiž není nic jiného než možnost brát rivalům karty z ruky, s tím, že jim je může nechat nebo je odhodit, a tak získat dočasně rys nenápadný.

Foto: Ondřej Zeman

Disney Sorcerer's Arena - Mrazení v zádech nesází pouze na nové postavy.

Když je nenápadná, tak dokáže využít svůj plný potenciál, díky čemuž udělí svému soku čtyři zranění, což není vůbec málo. Těžké to proti ní mají princezny, jelikož ty je schopná zraňovat plošně a následně se ze způsobeného poškození léčit, takže za jistých okolností nemá problém se během chvíle vyléčit klidně do plných životů. Sama má naštěstí „pouze“ sedm životních bodíků, takže když se na ni zaměříte, šance na přežití nemá vysoké.

Foto: Ondřej Zeman

Některé schopnosti přidané v Disney Sorcerer's Arena - Mrazení v zádech stojí za to.

Mrazení v zádech je rozšířením s dvěma padouchy a jedním dobrákem, do kterého by to na první pohled řekl málokdo. Expanze je to slušná. Když máte navíc rádi právě tyto hrdiny, rozhodně stojí za to s jeho pomocí Disney Sorcerer's Arena: Epické aliance rozšířit.

Foto: Ondřej Zeman

Některé postavičky tu dokáží děsit.

Skrze Přichází příliv si máte možnost rozšířit škálu hrdinů Disney Sorcerer's Arena: Epické aliance o milovníky moře

Zatímco Mrazení v zádech pracuje s tématem obyvatel temných míst, tak v případě balíčku Přichází příliv hra Disney Sorcerer's Arena: Epické aliance dostává hrdiny pocházející z míst, kde krásně svítí sluníčko. Vaiana je hrdinkou přinášející za pomoci své schopnosti na herní pole kartičky oceánu. Jakožto postava dost sází na pohyb a užívání desek oceánu, které má možnost sama dávat na mapu. Její ultimátní dovednost pak stojí na tom, že se má možnost podívat na vrchní karty ze svého balíčku a následně je umístit nahoru, nebo na spod balíčku dle své volby.

Foto: Ondřej Zeman

Disney Sorcerer's Arena - Přichází příliv

Druhým nováčkem je Stitch. Ten může ze své karty odstraňovat stavy. Jeho karty hodně pracují s kombinací mimozemských technologií a těla tohoto hrdiny. Díky tomu můžete počítat s tím, že v boji budete užívat mimozemské zbraně. Zajímavé pak je, že výsledný efekt karet se liší od toho, zda má Stitch sudý nebo lichý počet životů. Když kupříkladu střílí z plazmové pistole a má lichý počet, udělí tři zranění mezi dva rivaly. Když má naopak sudé, rozdělí tři poškození mezi trojici protivníků. Tato myšlenka se mi hodně líbila.

Foto: Ondřej Zeman

Pracuje s tématem hrdinů i padouchů výborně.

Vedle dvou kladných postav přináší balíček Přichází příliv do Disney Sorcerer's Arena: Epické aliance také jednoho padoucha. Novým zloduchem není nikdo jiný než Davy Jones. Ten může své spojence proklít. Ano, čtete správně. Prokletí jsou jeho specialitou, přenést je může na kamarády, čímž dokáže těžit z jejich útoků. To však není vše. Prokletí taktéž skrze karty má možnost vrhnout též na protivníky. Jeho ultimátní schopností je pak vyvolání Krakena, který udeří na dané pole a také na jeho okolí, takže když se nepřátelé postaví do obranné pozice, nemusí se jim to vyplatit.

Foto: Ondřej Zeman

Disney Sorcerer's Arena - Přichází příliv sází primárně na hrdiny.

Přichází příliv je balíčkem expandujícím škálu možností postav, které přidává. Díky destičkám oceánů se postavičky mohou jednorázově pohnout o jeden bod. Jejich schopnosti pak zaujmou. Osobně jsem si zamiloval primárně Davyho Jonese s jeho balíčkem plným karet vyvolávajících prokletí. Fandům Pirátů z Karibiku udělá toto rozšíření v Disney Sorcerer's Arena: Epické aliance jistě radost.

Foto: Ondřej Zeman

Každá postava má unikátní karty.

Dvojice rozšíření navyšuje mírně komplexitu Disney Sorcerer's Arena: Epické aliance

Mrazení v zádechPřichází příliv představují samostatné balíčky, které posouvají Disney Sorcerer's Arena: Epické aliance vždy trošku jiným způsobem. Primárně však stojí na přidání nových postav, které mají zajímavé mechaniky a při jejich zařazení do boje dokáží formovat tempo boje. Pokud vám seděla základní hra a toužíte po čerstvém obsahu, tak bych se po nich nebál sáhnout.

Za poskytnutí rozšíření Mrazení v zádechPřichází příliv pro hru Disney Sorcerer's Arena: Epické aliance děkuji českému distributorovi, společnosti Blackfire.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz