Hlavní obsah

100 Kč stačí na jídlo na celý den

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jane Trang Doan / Pexels

Skromné, výživné jídlo pořídíte za pár korun

V dnešní době pořídíte jídlo na celý den za cenu poledního meníčka v restauraci. Stačí vařit zdravě, chytře a skromně. Díky tomu za 100 Kč na den dodáte tělu vše co potřebuje. Stačí jen chtít.

Článek

Buďte skromní

Ve světě plném konzumu a nejrůznějších výdajů může být skromnost osvěžující. Dneska se budeme věnovat tématu, jak si vystačit s pouhými 100 Kč na celodenní stravu. S rozumným plánováním a trochou kreativity je to možné.

Snídaně

Na snídani nezapomínejme, jelikož je to základní kámen pro energický začátek dne. A co si přichystat k jídlu za pár kaček? Naše první volba budou levné a výživné ovesné vločky. Balení ovesných vloček je cenově dostupné a obsahuje důležité živiny. Stačí přidat vodu nebo mléko, nebo bílý jogurt a můžete si připravit zdravé a syté jídlo za pár drobných.

Svačina

Když nastane čas na svačinu, nezoufejte. Za pouhých 20 Kč si můžete pořídit ovoce jako je banán, jablko nebo pomeranč. Toto ovoce je nejen cenově dostupné, ale také bohaté na vitamíny a minerály, které vás udrží plné a nabité energií.

Oběd

Při výběru oběda dejte přednost jídlu, které je cenově dostupné a zároveň syté. Těstoviny s rajčatovou omáčkou, rýže s kuřecím masem a zeleninou, cibulová omáčka, mrkvová polévka, čína s kuřecích stehen nebo hummus s pita chlebem a zeleninou jsou skvělé možnosti. Za pár korun si můžete dopřát sytý oběd, který poskytne vašemu tělu potřebné živiny a ještě vám zbyde porce na další den.

Večeře

Na večeři si dejte něco lehkého. Například vaječná omeleta s trochou zeleniny, nebo polévka s toastem. Kousek pečiva se zeleninou, tofu apod. Stačí být kreativní a využít dostupné suroviny.

Když se chce, všechno jde

Vidíte, že i s omezeným rozpočtem je možné jíst zdravě a chutně. Skromnost není omezena jen na finanční situaci, je to o přístupu k životu. Mnohdy se ukáže, že jednoduchost a střídmost jsou cestou k vyváženějšímu a plnohodnotnějšímu životu. Tak proč nezačít u jídla? Zbytečné vyhazování peněz a rozmazlenost nás odvádějí od skutečných hodnot a radostí, protože o penězích to v životě opravdu není.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz