Hlavní obsah

Manželství není vztah dvou homosexuálů Bude třeba najít nový termín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

...Jestli není překážkou to samotné označení - m a n ž e l s t v í. Měnit význam zavedeného pojmu je obtížné - vztah dvou gayů či lesbiček prostě není manželství.

Článek

...Jestli není překážkou to samotné označení - m a n ž e l s t v í. Měnit význam zavedeného pojmu je obtížné - vztah dvou gayů či lesbiček prostě není manželství. Říkat vztahu dvou žen manželství je jako říkat bojleru brojler..

Co se týče právních vztahů, souhlasím s pí. primátorkou Hradce Králového. Jenže možná bude třeba místo manželství vytvořit nový, obecně přijatelný termín.

Vzpomínám dnes na Vodňanského a Skoumala, kteří:

odkryli pod vrstvou pohádky mýthus. A sice mýthus o vzniku skupinového manželství, do něhož na straně jedné vchází singulární nevěsta, Sněhurka, a na straně druhé kolektivní, týmový manžel - sedm trpaslíků…

Tak - a nevím, jestli když si „hrajeme na tradiční rodinu“, jestli si zrovna tak ne"hrajeme na liberální společnost"…asi jak kdo a jak kdy.

Přeju paní primátorce zdraví a kus štěstí!

V diskusi pod článkem se mi objevilo upozornění, že jsem použil zakázané slovo - nevíte prosím které? Kde je? Marně hledám…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám