Hlavní obsah
Cestování

Rakousko: Soutěska nad Kaprunem a Vysokohorské přehrady

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavla Hladečková

Také se vám stává, že se na sociálních sítích inspirujete, kam vyrazit na výlet? Na všech fotkách je krásné počasí, ale vám na místě prší a výlet kvůli tomu nevypadá tak, jak jste si ho „malovali“?

Článek

Soutěska Sigmund Thun Klamm

Foto: Pavla Hladečková

Sigmund Thun Klamm

Jedná se o soutěsku, kterou najdete jen pár desítek metrů od Kaprunu, směrem na Mooserboden (Vysokohorské přehrady).

Parkování na tomto místě je zdarma, a to na dvou poměrně velkých parkovištích v blízkosti vstupu do soutěsky. Vstupné do soutěsky vás na jednu osobu vyjde na 7 eur. U vstupu jsou k dispozici bezplatné toalety, které vypadají skoro jako nové.

Celá soutěska se vlastně skládá z dřevěného mostu a pár schodů. Je to vážně naprosto nenáročná trasa, kterou si myslím, v pohodě zvládnou i děti. Kvůli schodům však toto místo určitě není vhodné pro kočárky. Schodů tu není mnoho, rozhodně se nezadýcháte, ale je nutné s nimi počítat.

Foto: Pavla Hladečková

Sigmund Thun Klamm

Soutěska je krásná. Na druhou stranu, pro mě osobně byla Liechtensteinklamm rozhodně zajímavější. Zde mi poměrně dost vadily barevně nasvícené části. Chápu, pro turisty a pro efekt je to zajímavé, ale já osobně fandou podobných věcí nejsem.

Foto: Pavla Hladečková

Soutěska Sigmund Thun Klamm

Na konci trasy vás čeká pohled na uměle vytvořené jezero Klammsee, z něhož voda vytéká do celé soutěsky. Celé jezero se dá obejít a lze zvolit cestu k autu, kdy polezete do jednoho z kopců, takže se vám na jezero naskytne nádherný pohled z vrchu. Nicméně jde o uměle vytvořené jezero a podle mě v Rakousku najdete rozhodně hezčí.

Foto: Pavla Hladečková

uměle vytvořené jezero Klammsee

Vysokohorské přehrady Mooserboden

Foto: Pavla Hladečková

Vysokohorské přehrady Mooserboden

Na toto místo jsme se moc těšili. Parkování je zde v jedenácti patrovém parkovišti, které je zarostlé a skoro jej minete. Nicméně parkoviště je zcela zdarma. Poté dojdete k zastávce autobusů, koupíte lístek za 15 eur na osobu a čekáte na autobus, který jezdí každých 20 minut. Nahoru jedete pomocí autobusu, lanovky a poslední část zdoláváte také v autobusu. Cesta nahoru může zabrat i 40 minut.

Jenže, jak už to v Alpách bývá, počasí se může velmi rychle zhoršit. I proto jsme se rozhodli nejít trasu pěšky, ale vyjet autobusem. Předpověď slibovala ještě nějakou viditelnost na dopoledne, ale než jsme vyjeli nahoru, výhled vypadal takto:

Foto: Pavla Hladečková

Vysokohorské přehrady Mooserboden

Už se vám stalo, že vám počasí na dovolené změnilo plány?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám