Hlavní obsah
Knihy a literatura

Recenze: Raději zešílet v divočině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavla Hladečková

Vyprávění o tom, jak úžasná může být samota na Šumavě během letních měsíců a jak děsivá dokáže být během zimy.

Článek

Kdo by nechtěl občas utéct do divočiny, daleko od všeho shonu, internetu a moderního života plného povinností? Ale ne vždy je samota tak idylická, jak si ji představujeme. Bez stabilního příjmu budeme jen těžko žít v krásné roubence na Modravě s upraveným trávníkem.

Kniha „Raději zešílet v divočině“ nás zavádí do tvrdé reality života v samotě na Šumavě. Autorem je novinář Aleš Palán, který prostřednictvím osmi kapitol přináší různé příběhy a pohledy na život mimo společnost. Každá kapitola je věnována jiné postavě a každý příběh je unikátní.

Kniha je napsána formou rozhovorů, což čtenáři umožňuje nahlédnout do nitra samotářského života jednotlivých samotářů. Fotografie, které doprovázejí text, jsou dílem zkušeného fotografa pana Šibíka, který dokáže zachytit atmosféru divočiny.

Po přečtení této knihy se vám změní pohled na život lidí, kteří si zvolili osamění v náruči přírody. „Raději zešílet v divočině“ je inspirativní čtení pro ty, kteří touží po úniku do přírody a chtějí lépe pochopit život samotářů, protože zjistíte, že jejich život je všechno, jen ne idylický.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz