Hlavní obsah

Víkend na Šumavě

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavla Hladečková

Přemýšlíte, kam vyrazit na podzimní víkend, abyste načerpali energii? Co takhle vyrazit na Šumavu? Máme pro vás tip na celý víkend, včetně ubytování.

Článek

Pohodlné ubytování v srdci Šumavy

Foto: Pavla Hladečková

hotel Stella

Zvolili jsme ubytování v hotelu Stella, který nás nadchl svou skvělou polohou. Chtěli jsme si užít víkend bez nutnosti neustále sedat za volant a hledat parkování. Na Šumavě je parkování často výzvou, takže jsme ocenili možnost vyrazit na výlety přímo z hotelu.

Vrchol Pancíř – Dveře do Šumavy

Foto: Pavla Hladečková

Pancíř – Dveře do Šumavy

Pokud sledujete profil We Love Šumava, možná už víte, že vrchol Pancíře zdobí originální instalace dřevěných dveří. Symbolicky vás vítají na Šumavě. Na vrcholu najdete i horskou chatu, kde se můžete občerstvit a za symbolických 20 Kč se podívat z rozhledny.

Foto: Pavla Hladečková

Pancíř

Cesta na Pancíř z hotelu trvá přibližně 1,5 hodiny a je nenáročná, ideální pro odpolední výlet. Pro ty, kteří chtějí trochu ušetřit energii, je možnost vyjet lanovkou. Podívejte se na trasu zde.

Výlet k jezerům a vrcholu Špičák

Foto: Pavla Hladečková

Černé jezero

V sobotu jsme se vydali na delší výlet, který zahrnuje návštěvu dvou jezer – Čertova a Černého. Trasa měří 9,5 km a je proložena slušným převýšením. Výšlap na Čertovo jezero začíná asi 2 km od hotelu, a i když začnete po sjezdovce, nemusíte se bát – cesta se brzy srovná.

Foto: Pavla Hladečková

Čertovo jezero

Foto: Pavla Hladečková

cesta od Čertova jezera k Černému

Od Čertova jezera jsme pokračovali na Černé jezero, což už bylo o něco náročnější, ale rozhodně to stálo za to. Žádné davy nás nepřekvapily, takže jsme si mohli užívat přírodu v klidu. Na vrcholu Špičáku nás čekala rozhledna s výhledem, který sahá až k Alpám. Cena vstupného je 90 Kč, což je sice vyšší než obvykle.

Foto: Pavla Hladečková

Špičák

Na vrcholu Špičáku jsme si dali polévku v místním stánku – 70 Kč, která byla opravdu dobrá.

Trasu tohoto krásného výletu najdete zde.

Foto: Pavla Hladečková

vyhlídka Špičák

Trojhradí: Kašperk, Velhartice, Rabí

Foto: Pavla Hladečková

Velhratice

Cestou zpět jsme se rozhodovali, který z Trojhradí navštívíme – Kašperk, Velhartice a Rabí. Zaujaly nás především Velhartice, o kterých jsme dříve neslyšeli.

Foto: Pavla Hladečková

Velhartice

Prohlídka renesančního zámku byla zajímavá, s důrazem na módu a život šlechty v renesanční době. Velké a bezplatné parkoviště u zámku je rozhodně výhodou – přijeli jsme kolem půl desáté a parkoviště bylo poloprázdné, což se k poledni změnilo, takže doporučujeme vyrazit včas.

Foto: Pavla Hladečková

Velhartice

A co vy? Plánujete nějaký víkendový výlet po Čechách?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz