Hlavní obsah
Cestování

Výlet za nejfotogeničtějším jezerem Rakouska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavla Hladečková

Tento článek vás zavede k nejfotogeničtějšímu jezeru Rakouska, které nabízí úchvatný pohled na horský masiv Dachstein.

Článek

Jednou z věcí, které mám na Rakousku ráda, jsou velká parkoviště, kde nemusíte kroužit, abyste našli volné místo. Parkovišť je zde několik, všechna jsou velká a bezplatná, takže ani v hlavní sezóně nebudeme mít s parkováním problém. Ovšem čím dříve přijedete, tím blíže k jezeru budete parkovat. Poslední parkoviště je jen pár kroků od jezera.

Vorderer Gosausee

Foto: Pavla Hladečková

Vorderer Gosausee

Pár kroků od prvního parkoviště je hotel s restaurací, kde je překvapivě jídlo cenově dostupné. Jakmile se dostanete blíže k samotnému jezeru, pohled, který se před vámi objeví, vám vyrazí dech. Naskytne se vám úžasný výhled na jezero, nad kterým se tyčí masiv Dachsteinu. A právě při pohledu na tuto scenerii vám dojde, proč je toto jezero nejfotogeničtějším jezerem Rakouska.

Foto: Pavla Hladečková

Vorderer Gosausee

Obejít celé jezero vám bude trvat maximálně dvě hodiny i s focením. Cesta je hezky rovinatá. Myslím si, že cestu zvládnete v pohodě i s kočárkem. Na konci pravého břehu je pak menší vodopád, který má největší sílu na jaře během tání sněhu.

Foto: Pavla Hladečková

Vorderer Gosausee

Po celé trase je několik ferrat a můžete se zde i vykoupat, ale počítejte s tím, že teplota jezera není úplně nejvyšší ani během letních měsíců.

Hinterer Gosausee

Foto: Pavla Hladečková

Hinterer Gosausee

Pokud se sem na výlet vydáte, rozhodně byste neměli vyrazit jen na zmíněný krátký okruh. Za cca 2 hodiny můžete dojít k jezeru Hinterer Gosausee.

Foto: Pavla Hladečková

Hinterer Gosausee

Na stezku k hornímu jezeru se dostanete jednoduše po levé straně jezera Vorderer Gosausee. Ovšem tady se již nebavíme o žádné pohodové procházce. Počítejte s pořádným stoupáním, které netrénovanému člověku dá pořádně zabrat. Ovšem cesta stojí za to, naskytne se vám krásné výhled na hory.

Mapa výletu: https://mapy.cz/s/gegesupoku

Tohle místo patří jednoznačně k mým oblíbeným zastávkám v Rakousku. A jaká místa máte v Rakousku rádi vy?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz