Hlavní obsah

Chcete prožít elektrizující vystoupení nabité erotikou? Přijďte na SEALA!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Ondřej Pojzl

Žádné silnější vystoupení, které by bylo tak nabité emocemi i erotikou, bez zbytečně přeplácané výpravy, jsem nezažila! Seal je prostě jedinečný.

Článek

Seala jsem poprvé viděla na koncertě v Praze v T-mobile areně v roce 2005. A byl to životní zážitek. Setkání s ním ještě před koncertem bylo navíc velmi přátelské, bezprostřední a po nějakých hvězdných manýrech byste marně pátrali. Někoho tak skromného, pokorného a lidského bych v jeho případě nečekala a od té doby je pro mne zářivou hvězdou, která mne vždy pohladí po duši. Přitom jeho život nebyl vůbec jednoduchý.

Rodiče ho dali k adopci

Seal, vlastním jménem Seal Henry Olusegun Olumide Adelo Samuel, se narodil 19. února 1963 chudým nigerijským rodičům. Ti jej kvůli velmi špatné sociální situaci předali k adopci, aby tak synovi zařídili, pokud možno, lepší život. Seal nakonec díky vůli osudu vyrůstal ve čtvrti Paddington, přidružené části Londýna s názvem Westminster. Jako velmi nadaný student posléze úspěšně vystudoval architekturu. Lásku k architektuře ovšem časem zastínila láska k hudbě.

Asijské období a hitovka Killer

Nějaký čas zpíval po klubech, než se v osmdesátých letech stal členem funkové formace Push, se kterou se vydal koncertovat mimo jiné i do Asie. Po asijských radovánkách s Push ovšem přesedlal na blues. Ještě nějaký čas setrval na vlastní pěst v Asii. Po návratu z asijské pouti potkal v Anglii producenta, který jím byl naprosto ohromen. Společně vyprodukovali velký hit devadesátých let Killer. S producentem Adamskim posléze natočil v roce 1991 první album.

Má se čím chlubit

Jedenašedesátiletý Seal, Brit nigerijsko-brazilského původu je díky svému bohatému mahagonovému hlasu jedním z nejosobitějších zpěváků všech dob a svými deseti studiovými alby zanechal nesmazatelnou stopu v popu, R&B, soulu i taneční hudbě. Od roku 1991 prodal více než 30 milionů alb po celém světě, zaznamenal více než 1 miliardu streamů a získal čtyři ceny GRAMMY®, tři BRIT Awards, dvě Ivor Novello Awards a jednu MTV VMA.

Čtyři děti s Heidi Klum

Přitažlivý a téměř dvoumetrový Seal není v současné době spojován se žádnou ženou. Jeho manželkou byla bývalá modelka Heidi Klum se kterou se brali v roce 2005. Spolu mají tři děti. Omnáctiletého Henryho, sedmnáctiletého Johana a čtrnáctiletou Lou. Devatenáctiletou dceru Leni, kterou měla modelka ze vztahu s bývalým šéfem stáje F1 Flaviem Briatorem, si zpěvák adoptoval a vychovával ji také jako vlastní. Manželství se rozpadlo v roce 2012 po sedmi letech. Od té doby se Seal čas od času objevil po boku nějaké krásky, na další zásadní životní krok to zatím jak se zdá, nevypadá. Seal se do Čech vrací po mnoha letech a jeho vystoupení si můžete si užít už 16. 10. 2024 v pardubické enteria areně.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz