Hlavní obsah
Lidé a společnost

Ladislav Štaidl: Kdyby se dožil hnutí Me Too, už by se milenkami nechlubil

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia commons: Volné dílo Soubor: L.Štaidl, Honzáš

Jeho postelí prošly zástupy našich populárních zpěvaček! Muzikant Ladislav Štaidl (†75) svedl mnoho žen českého šoubyznysu. Gentlemansky se ale nezachoval a všechny je napráskal ve své knize.

Článek

Většinu nejznámějších milostných eskapád prožíval Ladislav Štaidl (†75) v době spolupráce a blízkého přátelství s Karlem Gottem (†80). Spolu se prý ale o svých milenkách nikdy nebavili, protože je balili na stejných mejdanech a nechtěli dovolit, aby se kvůli ženám třeba rozhádali. Když ovšem Štaidl na sklonku svého života vydal životopisnou knihu, kde barvitě vylíčil své milostné zážitky, s pochopením kamaráda se tehdy opravdu nesetkal. Jeho celoživotní souputník jeho zpověď označil za Štaidlův „duševní striptýz“. Bývalý nejvlivnější muž československé pop music v ní s gustem zavzpomínal na zástup svých milenek, a to se mnohým z nich vůbec nelíbilo. A není se co divit. Pravý gentleman by takovéto informace nikdy neměl vypustit z úst, natož rozsáhle popsat celému národu.

Rozvedl ji, svedl a opustil

První vážnější vztah prožil s o čtyři roky starší Pavlínou Filipovskou (82). Bylo mu devatenáct a jejich pletkám nepřáli nejen rodiče, ale ani tehdejší Pavlínin manžel. Když se s ním rozvedla, začala láska s Ladislavem hořet naplno. A dokonce milence jednou v noci přistihli příslušníci Veřejné bezpečnosti in flagranti v Pavlínině felicii. „Když noční hlídka zjistila, že v autě pololeží neznámý mladík a slavná Včera neděle byla, rozhodně nepojali úmysl tuto nepříjemnou situaci urychlit. Když strahovský vítr vydatně foukl do požadovaných papírů a rozmetal je do všech koutů světa, skončilo to tak, že jsem nahý lezl po čtyřech se dvěma strážníky,“ dal k dobru v knize jednu z historek Štaidl. Jeho cit ale neměl dlouhého trvání. Na Pavlínu rázem zapomněl, když odjel s Karlem Gottem (†80) na dlouhodobé angažmá do Las Vegas a sbalil tam manželku hollywoodského režiséra Dona Medforda (†95).

Propila se k rozvodu

Po prvních dvou láskách, Pavlíně Filipovské a americké Lise, se Štaidl zbláznil do své ženy právničky Anny, které všichni říkali Áňa (77). Tu přebral Laďovi Kleinovi (79), když ještě hrál na kytaru v Olympicu. Po šestileté známosti se vzali na úřadě v Jevanech, což jim dosvědčil Karel Gott a František Hrabal (†72). „Byla to báječná holka a než nám dorostly děti, fungoval náš vztah bez větších potíží. Byla to rozumná a inteligentní manželka, která nebyla ochotná rozbít rodinu na základě mých občasných avantýr. Konec mému manželství udělala soudní úřednice v Kolíně dne 22. 1. 2001,“ popsal rozpad svého manželství. K rozchodu ale prý nedošlo jen kvůli jeho nevěrám, ale mohl za to i alkoholismus jeho manželky. „Přes veškeré mé snahy a pokusy, a za vydatné pomoci dětí, nebylo mé ženě pomoci. A tak se naše velká láska rozpustila jako kostka ledu v teplé vodě. Rychle a tiše, bez barvy a se zápachem špiritusu,“ tvrdil později Štaidl. Mnozí si ale přesto dodnes myslí, že tolerovat jeho avantýry dokázala jeho manželka jen díky vydatné podpoře alkoholu.

Dara ho zapřela

Velký milostný příběh podle svých slov prožil s Darou v době, kdy prý přestal sdílet lože se svojí ženou Annou. „Nejprve mě to děvčátko uhranulo obrovskou dávkou muzikálnosti, později i nečekanou sexualitou,“ svěřil se Štaidl. Mladičkou hvězdu tehdy všichni ještě znali jako Darinku Rolinsovou. „V drážďanském hotelu mne vyvedla z míry Darinka. Po tom zážitku jsem nemohl nemyslet na Pitigrilliho román 18karátová panna, který, ač plný erotiky, poukazuje na mravní chaos začátku dvacátého století,“ podělil se s pikantními vzpomínkami. Sama Dara ale spekulace o tom, že něco se Štaidlem měla, vždy razantně odmítala. „Nesmrtelné téma, které mě už po těch sto letech nebaví řešit. Lidi stejně věří tomu, čemu věřit chtěj. Chápu, že ve výčtu dam, které tento hřebec skolil, by mé jméno už z principu chybět nemělo! Všichni o tom pochybují, tak proč tuto senzaci nevyužít. Jeho uražená ješitnost prostě neskousla, že jsem dala přednost jiným jak v práci, tak v posteli. Ať se knížka prodává a on má dost peněz na doktory, kteří ho vyvedou ze tmy,“ okomentovala to tehdy pro slovenská média a ještě dodala: „Vždyť byl pomalu důchodce a já jen děvčátko, když, jak on tvrdí, se se mnou prý vyspal.“

Zničil jí život?

Jedenáctiletý vztah prožil Ladislav Štaidl se zpěvačkou Jitkou Zelenkovou (73). „Aby mohl skončit happy endem nebo naopak velmi dramaticky, postrádal jeden důležitý aspekt, velkou a spalující lásku. A tak jsme se měli jenom velmi rádi a náš vztah byl založen na přátelství, společných profesních zájmech a samotě dlouhých zájezdů,“ ohlíží se zpět Štaidl a o Jitce píše jako o nesmírně pilné a cílevědomé, mile emancipované a také zdravě promiskuitní. „Zpívat a pracovat jako posedlá, u moře opalovat své pěkné tělo a milovat se s člověkem, který vyhoví jejímu náročnému vkusu, to jsou její tři základní životní poslání. To všechno dělá ráda, dobře, se zaujetím a nasazením,“ popisoval indiskrétně. Jitka si ovšem jiný vážnější vztah nikdy nenašla a dalo by se tedy hádat, že její láska ke Štaidlovi pro ni byla zásadní.

Nejpropíranější vztah

Se zpěvačkou Ivetou Bartošovou (†48) si spolu kupodivu začali za hranicemi naší země, ovšem opět na koncertním turné. „Naše neopakovatelná láska se zrodila nečekaně a rychle na koncertním turné v Rakousku,“ přiznal s tím, že Iveta v té době žila s Michalem Bělouškem (57). A on byl také ještě ženatý. „Když se práce povedla a desky prodaly, letěli jsme třeba do Santa Fé, vykoupat se na Havaj, lyžovat do Aspenu v Coloradu, nebo k Mrtvému moři zabalit se do léčivého bahna,“ popsal, že na Ivetě Bartošové nikdy nešetřil. Ovšem jejich láska se změnila v nenávist. „Iveta mi začala komplikovat život chorobnou žárlivostí a já jsem stále častěji myslel na konec, ve skrytu duše jsem ale doufal, že nebude příliš brzy,“ dodal.

Pořídili si dítě

Nakonec ale místo rozchodu zplodili syna Artura (27), i když Štaidl už žádné dítě nechtěl. Iveta si prosadila svou. Štaidl tehdy alespoň chtěl, aby se Iveta na plný úvazek stala matkou, což ona odmítala a klidně pracovala i třicet večerů v měsíci. Čtyři dny před Štědrým dnem v roce 1998 pak měli odletět na zaplacenou dovolenou na Kanárské ostrovy, ale Iveta v noci tajně utekla. A to byl začátek konce. Jejich vztah se pomalu, ale jistě hroutil. Poslední kapkou bylo, když byla Iveta Ladislavovi nevěrná s hercem Rudolfem Hrušínským nejmladším (53). Štaidl se s ní rozešel a ona se v té době poprvé pokusila o sebevraždu. Vztah pak přes různé odchody a návraty dospěl k definitivnímu konci.

Přenosilovou připravil o věneček

Krátký, ale o to více romantický románek prožil bývalý buldozer dívčích srdcí s krásnou Evou Pilarovou (†80). Padla mu do oka v Semaforu a omotal si ji tak, že ho pozvala k sobě domů, byť pár hodin před ním podle Štaidla odcházel houslista Václav Hudeček (70). Tehdy zatím jen prohýřili a propovídali celou noc. Románek na sebe ale nenechal dlouho čekat! Záhy se milostně sblížili až na daleké a exotické Kubě, ve Varaderu. Další známou láskou byla i nedávno zesnulá zpěvačka Yvonne Přenosilová (†76). Údajně ji měl dokonce připravit o panenství! A to i přesto, že ji velmi hlídala její maminka, Rakušanka žijící v Praze. „Její máma rozhodně nevypadala jako ropucha, i když jí Yvonne jinak neřekla. Největší nebezpečí cítila ropča v Pavlu Bobkovi, kterého nepovažovala za dobrého člověka. Tak dlouho před ním dceru varovala, až jsem ji do života uvedl já, slušný chlapec z Vinohrad. Neměl jsem to ale dělat, protože moje zkušenosti byly jen o pár týdnů větší než ty Yvonniny,“ chlubil se Štaidl. Zpěvačce se ale Štaidlův popis vůbec nelíbil, a dokonce se po vydání knihy, ve které o tom promluvil, nechala slyšet, že na kapelníka podá žalobu.

Poslední ho opustila

Chtěl s ní strávit klidný podzim života, místo toho se muzikant Ladislav Štaidl (†75) po sedmnáctiletém vztahu s někdejší zdravotní sestřičkou Míšou Novotnou (48) rozešel. Nikdy se nevzali ani neměli dítě, přesto to jistě ani pro jednoho z nich nebylo jednoduché. Míša žila jen pro něj a jeho syna Artura (27), o kterého se starala od mala. Muzikanta a expartnera Ivety Bartošové (†48) odchod dlouholeté přítelkyně podle lidí z jeho okolí krutě zasáhl.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ladislav_%C5%A0taidl

https://www.csfd.cz/tvurce/32978-ladislav-staidl/prehled/

https://www.blesk.cz/clanek/celebrity-smrt-ivety-bartosove/254380/iveta-bartosova-a-ladislav-staidl-lasku-stridala-nenavist.html

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz