Hlavní obsah
Lidé a společnost

Pavel Liška má novou lásku a nerad se cicmá se na veřejnosti

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Nosek (NoJin) / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0 International

Herec Pavel Liška (52) se nikdy netajil tím, že je poměrně komplikovanou osobností a zvláštní směsicí introverta a extroverta. Asi proto mu zatím žádný vážný vztah nevyšel.

Článek

Přesto má ze dvou dlouhodobějších vztahů tři potomky. Herec Pavel Liška (52) zvláštním způsobem přitahuje ženy, ač se za prvoplánového krasavce považovat nedá. Ač má za sebou víc než půlstoletí, zatím k sobě nedokázal natrvalo připoutat žádnou ženu. Má očividně svůj svět a zvláštní smysl pro humor. Být s ním je jistě zábavné, ale v praktickém životě zřejmě poněkud náročné. Přesto se jeho partnerkami, se kterými má děti, staly dvě krásné a úspěšné herečky.

Pohádková láska

S exmanželkou herečkou Kristýnou Liška Bokovou (42), se kterou se rozvedl v roce 2013, má syna Šimona Samuela (19). „Náš vztah vypadal jako jedna velká pohádka. Potkali jsme se, zamilovali, měli dítě. Já byla praštěná, naivní holčička, on blázen. A dva blázni dohromady, to prostě nejde,“ popsala kdysi Boková s tím, že spolu neuměli žít. Manželé prý měli problémy už delší dobu. Herečka však pořád čekala, že se to zlepší. „Nezlepšilo. Rozhodnutí skončit bylo osvobozující a zároveň smutné,“ upřesnila s tím, že syn Šimon se s rozchodem rodičů musel smířit. Kristýna Boková, dcera bývalého disidenta Johna Boka (78), si Pavla Lišku vzala v roce 2002 a za svědka jim šla také koza. Vzali se na farmě Bolka Polívky (75) v Olšanech a svatební kytici si nevěsta natrhala těsně před obřadem na louce. Manželé spolu vydrželi dlouhých jedenáct let.

Našel si ještě mladší

Jen rok po rozpadu svého manželství našel herec a komik útěchu v náručí o dvanáct let mladší herečky a zpěvačky Báry Polákové (40). S tou má dcerky Ronju (9) a Rikku (7). Pavel Liška a Barbora Poláková svého času patřili k nejkrásnějším párům Česka, jejich láska ale vydržela pouhé čtyři roky. Dlouho se spekulovalo o tom, co mohlo za rozpad vztahu, ze kterého vzešly dvě krásné dcery. Vše ale nasvědčuje tomu, že se na rozchodu podepsalo hlavně sobecké chování Lišky. „Terapie přišly na řadu, když jsme se oba shodli na tom, že už bychom brzy mohli přetáhnout ten čas, kdy se dva lidé přestanou vnímat a respektovat, čímž bychom o sebe přišli definitivně. Už to u nás příliš často lítalo do červených,“ vysvětlila Bára.

Návrat se nekonal

Druhý vážný vztah byl mnohem kratší a nedokázaly jej zachránit ani společné terapie. Oba partneři nakonec až v roce 2021 přiznali, že už spolu od roku 2018 kvůli neřešitelným sporům nežijí. „Naše rodina a nejbližší okruh kamarádů to vědí, ale chápou křehkost situace, tak to nikam dál nezvonili. A my jsme vlastně dlouho neměli potřebu to oznamovat oficiálně. Asi jsme si ten čas potřebovali nechat pro sebe. Nejdřív tak nějak zesílit. Zpevnit se,“ vysvětlila Poláková.

Jezdil si po světě

Problém byl asi především v tom, že jako rodina příliš nefungovali a Liška nechával Báru samotnou na péči o děti i rodinu, zatímco si sám lítal bůh ví kde. Namísto toho, aby se věnoval své první dceři, vydal se na několikaměsíční cestu po Jižní Americe. Herečka a zpěvačka tak byla na dceru sama. A jinak tomu nebylo ani po narození jeho druhé dcery Riky, která přišla na svět v březnu roku 2017. Historie se opakovala a herec opět odjel na delší dobu pryč. Tentokrát prchnul prozkoumávat Střední Ameriku. „Mně ty věci dochází vždy s nějakým časovým prodlením, došlo mi to, až když jsem se vrátil, že to bylo blbé načasování, dceři bylo sedm měsíců. Když jsem přijel, Rika mě nepoznala, ale Ronička ano,“ zpytoval po letech herec svědomí. Krátce na to byl vztahu definitivní konec.

Dvojice vzbudila zájem

Velký zájem ale dvojice opět vzbudila úplně nedávno. To, když v květnu letošního roku společně vyrazila na mistrovství světa v hokeji a bok po boku usedli v hledišti. Dvojice si všimli i tvůrci vtipných záběrů, které se během zápasů promítají na kostce a vyzvali je k polibku. V první chvíli ani jeden nechtěl, ale nakonec to Liška vyřešil tím, že si prstem ukázal na tvář a Bára mu tam vlepila pusu. K tomu jim hrál Polákové hit Nafrněná. Podle přátelského chování to na návrat nevypadá, ale kdo ví. Každopádně se oba stejnou měrou podílejí na výchově dcer Ronji a Riky a vycházejí si vstříc.

Necicmá se na veřejnosti

Liška se k celé záležitosti vyjádřil hned druhý den na své sociální síti: „Tvl… Třeseš se, aby nevyrovnali, a do toho tě vylekaj repráky hír…,“ započal svůj komentář a dál si utahoval z toho, že někdo chce, aby se slušní lidé cicmali před dalšími 17 472 lidmi. „A to taky hír! A to jsme nebyli jediní! Ještě, že nejsme nafrnění. A že mi nevybrali toho chlapa, co seděl na druhý straně. A nakonec… SEMIFINÁLE HÍÍÍR!!!! Krása krásoucí to byla! Zážitek neskutečnej! Hoši díky,“ rozepsal se známý vtipálek.

S umělkyněmi to nejde

Sám Liška si myslí, že za jeho nezdary se ženami může být i to, že si ženy hledal v uměleckém prostředí. „Podle mě to, že jsme si v mnoha věcech podobní, oba například v něčem komplikovaní, ostatní to s námi nemívají snadné. Oba vnímáme velmi podobně svou práci a umění vůbec, film, divadlo, humor, ale jak jsme skoro stejní, tak to zároveň v něčem drhne,“ svěřil se Liška. Možná by jedinečnému herci pomohlo lovit v jiných než uměleckých vodách.

Chce mladou a krásnou

A přesně to zkusil před dvěma lety v období pandemie: „Kdyby nějaká krásná holka, do 42 let, nenáročná, s láskou k přírodě, zahrádkaření, kinematografii (ne aktivně!) potřebovala kvalitní přirozené protilátky, jsem ochoten, zdarma, darovat,“ psal Liška vtipně v době covidu, když byl v karanténě. Po rozchodu s Bárou se tak v životě Pavla Lišky zřejmě nějaké krátkodobé známosti objevují, na vážnější vztah to ale nejspíš nevypadá, nebo jej alespoň herec nechce veřejně přiznat a medializovat. V minulosti byl na filmovém festivalu v Karlových Varech spatřen s neznámou brunetkou. Poslední zprávy však nasvědčují tomu, že je Liška stále sám a nezadaný a poohlíží se po nějaké nové lásce.

Místo ženy Révai

Po jeho boku však je osoba, která s ním zažívá chvíle, které by těžko snesla i ta nejempatičtější manželka či partnerka. Pavel Liška Vandrák, jak si říká na sociálních sítích, totiž našel parťáka, kterým je Jan Révai (50), s nímž už léta vyráží na expedice na motorkách po celém světě. A jak sám Liška přiznává, dlouhodobé expedice možná byly příčinou rozpadu jeho vztahu s Polákovou. Důvod, proč nežije v páru také Liška vysvětluje tím, že je vlastně raději sám. „Jsem směsice introverta a extroverta. V podstatě jsem ale introvert,“ pokusil se Pavel Liška v minulosti vysvětlit svou osobnost. Rovněž prozradil, že i když je už po padesátce, cítí se zhruba o 20 let mladší. „Nacházím se teprve okolo třicítky. Utíká mi to pomaleji, jsem v životě trochu zabrzděný. V něčem je to dobré, v něčem zase ne,“ přiznal herec, který si ovšem velmi rád dělá legraci, a tak není vždy zcela jisté, co vážně myslí a co ne.

Od básniček na jeviště

Talentovaný a kreativně nadaný Pavel Liška se k herectví prokousal skrz psaní pubertálních básniček, v čemž se mu velmi brzy začalo dařit a získal pevné angažmá. Vzápětí se přihlásilo jeho podvědomí, ať už šlo o jeho uzavřenost nebo stud, a začalo mu kariéru nabourávat fyziologickou nepříjemností. Při hraní v divadle jej totiž s železnou pravidelností zlobil neposlušný močový měchýř. „Jeden čas jsem se počurával na jevišti. Bylo mi to divné. Nosil jsem proto v trenkách ručník, protože mi to bylo trapné. A když jsem ho tam měl, bylo to nějaké psychosomatické, tak jsem si nikdy necvrknul,“ svěřil se s delikátním problémem. Ovšem jak jsme již zmínili, v případě Pavla Lišky vůbec není jisté, zda si svými příběhy z druhých spíše neutahuje, než že by se při svém introvertním charakteru chlubil s takto intimními problémy.

Zdroje: Blesk, Aha, iDNES, Moje chvilka pohody, Noviny Kraje

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz