Hlavní obsah
Názory a úvahy

Jak jsem to zase nepochopila

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: www.pixabay.com

Pro výstup stiskněte tlačítko.

Článek

Tak nám dopravní podnik v Praze a přilehlém okolí zavedl novinku. Všechny zastávky jsou na znamení. A aby si na to cestující, slangově kaštani, zvykli, ozývá se pořád a dokola hlášení „Pro výstup stiskněte tlačítko.“ Jana Vondráčka mám jako herce moc ráda, ale možná by ho měli teď několik let dabovat. :-)

No, začali jsme v Práglu brblat, cože je to za novoty, proč že jsou jako dobrý, na cože to je a tak. Dopravní podnik rozjel kampaň, kde se nám to snažil vysvětlit. A já to zase jako vždy nepochopila.

Prej to sníží emise, protože se nebude muset autobus furt rozjíždět. A taky prej to přispěje k plynulosti dopravy, protože nebude muset vyjíždět z těch zastávek. Jízdní řády upraveny nijak nebyly, každý den mnohokrát slyším, že mám pro výstup stisknout tlačítko, tlačítko tedy spořádaně stiskávám, abych nedojela, kam nechci.

Taky prej stačí, když tlačítko stiskne jeden, ale když to stiskne někdo vzadu v kloubovém autobuse dříve zvaném čabajka, vpředu to vidět není a tak to stiskne další a potom další. Občas trochu pátráme po tlačítkách, obzvláště v plném autobuse. Ale lidi si maj pomáhat, tak si pomáháme, máme to jako bojovku a máme k sobě blíž.

V dopravní špičce autobus staví všude, protože všude jsou buď lidi na zastávce nebo stiskávají tlačítko. A když nejsou lidi a nestiskne nikdo tlačítko, tak ten autobus stejně zastaví, protože by se předjel a nedodržel by jízdní řád.

Ale snížili jsme emise a přispěli k plynulosti dopravy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám