Hlavní obsah
Názory a úvahy

Snad se nám teorie neposune do praxe

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: www.pixabay.com

Jsme národ odborníků, rozumíme úplně všemu. A musíme doufat, že zůstane jen u plamenných diskusí na internetu.

Článek

Začalo to někdy s uprchlickou krizí. Vlastně se to krylo s masivnějším rozšířením internetu. Přišel první větší problém a všichni mu začali rozumět. Asi největší výbuch smíchu jsem měla s jednou naštvanou matkou, která si odskočila od prodeje motejlů, aby začala být největší odbornicí na migraci a islám. Když jsem jí ke studiu doporučila zákon č. 325/1999 Sb., zeptala se, cože to je. Je to zákon o mezinárodní ochraně. Tedy to, o čem se denně fundovaně vyjadřovala, aby za sebou měla zástupy vyděšených lidí, kteří se staly jejími prvními absolventy vysoké školy života. Její bludy šířili dál.

A pak už to jelo. Sociální sítě zaplavili odborníci na všechno, co zrovna hýbalo naší nebo světovou scénou.

Občas si internetoví docenti odskočili k hokeji nebo k bouřkám a mrakům.

Pravé žně nastaly v době covidové. Uživatelé sociálních sítí okamžitě věděli i to, co nevěděly největší kapacity světa. A vědí to dodnes. Včetně třeba toho, že rouška je pro život vysoce nebezpečná. Na dotaz, jak je možné, že takový chirurg může několik hodin operovat v roušce, aniž by bylo jeho zdraví poškozeno, po chvíli našli odpověď. Takový chirurg totiž před operací inhaluje kyslík (jojo, Dušan Klein by měl radost, jakou stopu jeho film zanechal v naší populaci) a taky si jednou za čas mění krev za krev mladých mužů, což se nesmí nikde říkat, páč je to přísně tajné, ale kdo ví, ten ví a informace si zjistit umí.

No, tak teď se národ vrhnul na transfúze krve.

Internetem hýbe informace, že byly změněny podmínky pro dárcovství krve. Homosexuálové již nejsou považováni za rizikovou skupinu, protože jsou homosexuálové, ale hodnotí se rizikové sexuální chování. To by ovšem nebyl český absolvent vysoké školy života, který poté, co na Wikipedii úspěšně absolvoval práva, jadernou fyziku, chemii, epidemiologii, vakcinologii, sexuologii, psychologii, psychiatrii,ochranu státu a náboženství, aby nespojil po nastudování problematiky hematologie, transfúze a dárcovství orgánů, což mu ještě chybělo, všechno dohromady.

A my musíme doufat, že se český internetový chytrolín nevrhne na chirurgii a nebude chtít praktikovat. Slovy klasika by možná přišil oko na zadek a ještě by chtěl, aby mrklo.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám