Hlavní obsah

Apanáž "první “ dámy

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Služba vlasti za úplatu není služba vlasti.

Článek

Služba vlasti za úplstu pane presidente není službou, ale prací. Ten, kdo vykonává jakoukoliv službu vlasti, ať je to lékař, policista, uklízečka a všichni ostatní pracující za úplatu, tedy za mzdu, je pracující občan tohoto státu. Manželka presidenta muže být klidně zaměstnankyní hradu, a tím pádem by se vyřešily sociální odvody a paní presidentová by nemusela „žebrat“ u svého chotě za drobné na parádu. Některé věci mají kupodivu jednoduchá řešení. Když muže manželka presidenta Francie učit, proč by nemohla naše být v pracovním poměru na hradě. V případě doprovodu presidenta na státních návštěvách to platí stejně protistrana. Pevně věřím, že celé právní oddělení hradu najde odpovídající pracovní zařazení pro naší „první“ dámu. Na závěr a kdo, respektive která je druhá dáma, nebo třeti, pátá? Pořád to je jenom manželka presidenta díky oddacímu listu. Na úplný závěr s hodností podplukovníka československé armády má dostačující rentu, nebo se mýlím, "pane presidente"?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám