Hlavní obsah
Bydlení

„Trend menších bytů tady je a bude,“ připomíná architekt a developer Patrik Novák

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pěstuj prostor

Patrik Novák. Foto: Jan Balcar, Pěstuj prostor.

V pokračování rozhovoru s Patrikem Novákem, architektem v roli developera, se dozvíte, jak si Plzeň stojí z hlediska developmentu. Prozradí detaily z výstavby městské čtvrti Nová papírna, kde se zbylé torzo výrobních hal přemění v kulturní centrum.

Článek

Architekt v roli developera, Patrik Novák v pokračování rozhovoru zhodnotil, jak si Plzeň stojí z hlediska developmentu, prozradil, jak funguje jeho developerská firma, i další detaily z bytové výstavby v bývalém průmyslovém areálu na břehu řeky Radbuzy v blízkosti centra Plzně.

Tam postupně vzniká městská čtvrť Nová papírna, která nejen že nese název upomínající na někdejší továrnu, ale zbylé torzo výrobních hal přemění v kulturní centrum celé lokality. O jaké byty je v současnosti zájem? Kdo si je kupuje a co to je fondové bydlení? Transformace území je pro Nováka a jeho firmu aktuálně velké téma. Kde bude stavět další domy?

–––

Odkaz na podcast: https://podcasty.seznam.cz/podcast/od-zapadu-nefouka/trend-mensich-bytu-tady-je-a-bude-rika-v-architekt-a-developer-patrik-novak-347540

Co v rozhovoru uslyšíte:

00:30 – cestování

06:55 – prodej bytů

15:10 – development v Plzni

28:45 – zástavba dalších lokalit

–––

O jakých projektech bude řeč:

Foto: Pěstuj prostor

Bytový dům Papírnická, archiv Patrika Nováka.

Foto: Pěstuj prostor

Bytový dům Papírnická, archiv Patrika Nováka.

Ing. arch. Patrik Novák pracoval po složení maturitní zkoušky na Střední průmyslové škole stavební Plzeň jako projektant v ateliéru AIP Plzeň. Ve studiu následně pokračoval na Fakultě architektury ČVUT v Praze. Od roku 2006 je společníkem developerské společnosti BC Real.

Editace: Jan Balcar, Markéta Hossingerová, Petr Klíma

Hudba, zvukový design, fotografie: Jan Balcar

Přepis rozhovoru najdete na webech ⁠ozn.plzne.cz⁠ a ⁠Seznam Médium⁠.

Sledujte nás na sociálních sítích ⁠Facebook⁠ a ⁠Instagram⁠.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz