Hlavní obsah
Sport

České ragbistky v prvním utkání Evropských her porazily Itálii 28:5

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Petr Flíček

Věra Gärtnerová pokládá první pětku tohoto utkání.

Češky zvládly vstup do turnaje sedmičkového ragby na Evropských hrách v Krakově.

Článek

Evropské hry jsou vstupenkou na olympiádu 2024. Ví to taky české ragbistky, kterým vyšel úvodní zápas turnaje, který se nyní hraje v Krakově a  skončí v úterý 27.6. V prvním dnešním utkání se Češky střetly s  Italkami. První pětku daly Češky, ale v závěru prvního poločasu skórovaly Italky, a protože po položení pětky neproměnily konverzi (kop na branku, neboli háčko), vedly pořád Češky, ale jen o dva body. Nevím, co říkal našemu týmu v pauze mezi poločasy náš trenér, ale v druhém poločase pokládaly jednu pětku za druhou a tak zápas skončil 28:5 v náš prospěch. Odpoledne budeme hrát proti Norkám.

Zápasy je možno sledovat zdarma a bez registrace na webu European Games. Zítra nás čeká v 11 hodin nejlepší tým naší skupiny A - tým Anglie. Pak se podle skóre ve skupinách bude hrát o další místa a finále se hraje v  úterý večer. Tak držte palce. Osmifinále by měla v úterý přenášet v  11.20 i Česká televize - ČT Sport. Tak můžete fandit alespoň na dálku, pokud se tam naše hráčky probojují.

Foto: Petr Flíček

Julie Doležilová pokládá první pětku druhého poločasu.

Foto: Petr Flíček

Anežka Sládková svojí pětkou jistí české vítězství nad Italkami.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám