Hlavní obsah

České ženy podlehly v Brně finským ragbistkám o jeden trestný kop

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Petr Flíček

Kristýna Plevová vede jeden z mnoha útoků, sledovaná Anežkou Skalovou.

Ragby je krásný sport a v ženském provedení je ještě krásnější. Český ženský patnáctkový tým momentálně obměňuje hráčky a ještě se učí, ale v Brně už měl k vítězství hodně blízko.

Článek
Foto: Petr Flíček

finské ragbistky zpívají svoji státní hymnu

V sobotu 18. března na hřišti Rugby Club Bystrc sice slunce svítilo, ale jaro to ještě nebylo. A ve hře české ženské ragbyové patnáctky proti finskému reprezentačnímu týmu to bylo obdobné. Bylo to krásné, bojovné a napínavé, ale to jaro, na které jsme čekali, to ještě nebylo. První poločas skončil 0:0 a největší šanci v něm měly české ženy. Tato šance však skončila ztrátou míče asi metr od pětkoviště (místa, kde po položení míče získává útočící tým tzv. pětku - tedy pět bodů). Během prvního poločasu si české hráčky vytvořily dvě až tři podobné šance, ale žádnou z nich se jim nepodařilo proměnit. Skončily často banální chybou a gruzínská rozhodčí byla přísná a chyby neodpouštěla.

V druhém poločase si Češky vytvořily ještě více šancí, výborně hrály v mlýnu, ale každý pokus o únik se Finkám podařilo zastavit. Deset minut před koncem celkového hracího času dostaly Finky možnost kopnout trestný kop, který také proměnily a dostaly se tak do tříbodového vedení, které si navzdory zuřivě bojujícím Češkám dokázaly ubránit. Krásný byl taky pokop Pavly Zahrádkové, který byl ale malinko rychlejší a tak se jej českým hráčkám Petře Vackové a Kateřině Novákové nepodařilo přiklepnout do brankoviště.

V posledních minutách Češky zrychlily hru a vypracovaly si ještě několik šancí, hrály ostře, daly do hry všechno, ale bez bodové satisfakce. Získaly tak pouze jeden bod za prohru menší, než o sedm bodů a Finky inkasovaly body čtyři a utkají se zřejmě o druhé místo ve skupině Trophy s týmem Německa. 

Více informací najdete na FB profilu CzechWomensRugby a nebo na stránce http://www.rugbyunion.cz/cs/

Foto: Petr Flíček

ženy z české reprezentace zpívají českou hymnu

Foto: Petr Flíček

mlýn

Foto: Petr Flíček

český útok

Foto: Petr Flíček

český dobrý příjem z autu

Foto: Petr Flíček

anežka skalová v útoku

Foto: Petr Flíček

český útok

Foto: Petr Flíček

tento český útok zastavily finky asi jen metr před pětkovištěm

Foto: Petr Flíček

zápas patnáctkového ragby se hraje na 2 × 40 minut, takže je čas na pivko i popovídání s přáteli

Foto: Petr Flíček

češky se rvaly až do konce. jedna pětka jim mohla zajistit vítězství, protože finky daly jen jeden trestný kop za tři body a položená pětka je za 5 bodů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám