Hlavní obsah
Prezidentské volby

Proč bude vojín XY volit za svého prezidenta generála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Petr František

Pojďme v druhém kole prezidentského klání volit důstojnost, klid a svobodu.

Článek

Patřím ke generaci, kterou ještě zastihla povinná vojenská služba. Nesnášeli jsme vojnu a armádu, celou tu instituci prolezlou nesmyslnými příkazy, rozkazy a pravidly. Vzalo mi to mnoho měsíců života, které jsem jsem byl donucen trávit v drilu a šikanování. My všichni, kteří jsme si tím prošli, jsme toto všechno přestáli díky naději, že jednou z toho vojenského bahna vybředneme a čeká nás něco lepšího. Něco, co nám bude dávat smysl, něco, co si sami vybereme a budeme moci ovlivnit. Ano, i já jsem si tehdy se svými kamarády prozpěvoval písničku Oldy Říhy a jeho Katapultů, Vojín XY.

Doba se změnila. Věřím, že naše nynější armáda tu není jen proto, aby kryla záda té tehdejší sovětské a sloužila zájmům jejích zvrácených plánů. Dnes má za úkol bránit svoji vlast, své občany, obyvatele, všechny z nás. Sama by to popravdě asi těžko zvládla, proto je součástí obranné aliance demokratických a civilizovaných států. Můžeme si o tom myslet svoje, můžeme s tím i nesouhlasit, ale je to holý fakt.

V těchto dnech čelí naše republika a celá společnost jiné hrozbě. Je to hrozba, která nás může rozložit a poškodit zevnitř. K vrcholu moci se dere obecně nevzdělaný, sobecký, bezskrupulózní politik, který si díky svým prokazatelným lžím, manipulacím a slibům omotal kolem prstu velkou část našich obyvatel. Tento člověk je jedním z nejhorších produktů nejen divokých devadesátých let, ale i doby totalitní, komunistické, nesvobodné. Jsem přesvědčen o tom, že by naši zemi zavlekl do područí svého mocenského a hospodářského klanu, na okraj zájmu a respektu nejenom Evropy, ale celého civilizovaného světa. Že by prestiž prezidentského úřadu degradoval na centrum zášti, pokrytectví a prospěchářství. Že by sídlo králů a prezidentů obsadil spolu se svými nohsledy a pravděpodobně i se současnou prezidentskou prospěchářskou soldateskou. Zaslouží si něco takového odkaz zakladatele státu, prvního prezidenta ČSR Tomáše G. Masaryka? Měl by být jeho nástupcem člověk, který se ani neumí pořádně vyjadřovat česky? Jen na chvilku zavřete oči a představte si, jak prezident Babiš pronáší svůj novoroční projev k národu. Jak prezident Babiš vyznamenává největší osobnosti české společnosti státním vyznamenáním. Jak prezident Babiš shlíží z obrazu v každé školní třídě, na každém úřadu, z poštovních známek. Představte si, jak první dáma… Ne, tato představa už je příliš děsivá i pro otrlého člověka, natož pro mne. Vy i já si zasloužíme něco lepšího.

Opravdu nejsem žádným fanouškem generála Petra Pavla. Je toho na něm dost, co není v souladu s mým přesvědčením a s mými hodnotami a ideály. Ale věřím, že je to člověk schopný a vzdělaný, který si svou předlistopadovou minulost už odpracoval a odčinil a prokázal loajalitu naší republice. Věřím, že může být důstojnou a uznávanou hlavou státu. A co je nejdůležitější - v této chvíli je jediný, kdo se může postavit tomu, co jsem tak horrorově popsal v předchozím odstavci. Ať je vaše politické přesvědčení jakékoliv, věřím, že chcete mít prezidenta, za kterého se nebudete muset stydět. A proto chci ještě na závěr uvést na pravou míru nepravdy, kterými nás všechny chce jeho soupeř, dokonce bych řekl nepřítel, ošálit ve svém neférovém boji.

NE - pan Pavel není loutkou vlády premiéra Fialy.

NE - pan Pavel nás nechce zatáhnout do války, ostatně ve funkci prezidenta by na to ani neměl nástroj.

NE - pan Pavel u nás nemůže rozhodnout o tom, jestli naší měnou bude česká koruna nebo euro.

NE - pan Pavel nekandiduje proto, aby otevřel hranice migrantům a ubytoval vám je v ložnici.

NE - pan Pavel nemá žádnou šanci ovlivnit cenu vajíček nebo banánů.

Pojďme v druhém kole prezidentského klání volit důstojnost, klid a svobodu. Nenechme sebou manipulovat, nejsme zaměstnanci (až na pár tisíc výjimek) populistického oligarchy, kterému jsme všichni ukradení a který nás chce využít jen jako figurky ve své hře o totální moc. Jde o víc než o cenu elektřiny a míru inflace. Jde o budoucnost nás a našich dětí. To snad stojí za to…

Ano, doba se změnila. A proto bude i vojín XY volit za svého prezidenta generála.

---------

PS. Pokud vás tyto myšlenky oslovily, prosím nenechávejte si je pro sebe, sdílejte je nebo i tento článek se svým okolím. Vojín XY to sám nezvládne. Byl nám vyhlášen boj, tedy bojujme!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám