Hlavní obsah
Lidé a společnost

Po smrti Matthewa Perryho prohlášení přátel: „Byli jsme více než jen kolegové z herecké branže“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Commons.wikimedia, volné dílo

Zpráva o úmrtí Matthewa Perryho, kterého mnozí znali především jako Chandlera Binga ze seriálu Přátelé, vyvolala velké smutky nejen mezi jeho kolegy z natáčení, ale také mezi jeho fanoušky po celém světě.

Článek

Smrt Matthewa Perryho je obzvláště truchlivá vzhledem k jeho veřejně známému boji se závislostí, kterým se Perry snažil čelit po celý svůj život. Jeho kolegové z Přátel se v prohlášení loučí s ním jako s rodinným příslušníkem a zdůrazňují jeho talent a světlo, které do nich vnesl. Perryho smrt je velkou ztrátou pro filmový průmysl a všechen smutek, který vyvolala, dále poukazuje na nezbytnost boje proti závislostem.

Hollywood a fanoušci po celém světě truchlí nad smrtí Matthewa Perryho, který byl známý svým humorem a talentem, hlavně díky roli Chandlera Binga v populárním americkém sitkomu Přátelé. Perry zemřel ve věku 54 let v sobotu a zanechal po sobě šokovanou filmovou komunitu a miliony rozrušených fanoušků.

Jeho smrt hluboce oplakali i jeho kolegové z Přátel - Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Courteney Cox, Matt LeBlanc a David Schwimmer. Přátelé, které se dočkalo deseti sérií a ukončilo svůj běh v roce 2004, bylo v USA sledováno více než 52 miliony diváků, což z finále dělalo nejsledovanější televizní epizodu roku 2000.

V prohlášení, které vydali společně, jeho kolegové uvedli, že jsou zničeni ztrátou Perryho a vyjádřili své pocity nejen jako herci, ale jako rodina: „Byli jsme víc než jen spoluhráči. Jsme rodina. Je toho tolik co říci, ale právě teď si uděláme chvilku truchlení a zpracujeme tuto nedozírnou ztrátu.“

Matthew Perry byl otevřený ohledně svých problémů se závislostí a střízlivostí. Ve svých memoárech Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing psal o tom, že se jako teenager stal alkoholikem a své závislosti na léku Vicodin, na kterou byl závislý po nehodě na vodním skútru v roce 1997.

Spolutvůrci Přátel Marta Kauffman a David Crane také vydali společné prohlášení, ve kterém svými slovy vyjádřili svůj smutek: „Tohle je skutečně den, kde se nám lámou srdce.“ Napsali také, že se cítí požehnáni, že ho měli jako součást jejich životů a vzpomínali na jeho talent a inteligenci.

Perryho rodina také vydala prohlášení, ve kterém vyjádřila svůj smutek nad ztrátou milovaného syna a bratra. „Matthew přinesl světu tolik radosti, jako herec i jako přítel. Všichni jste pro něj tolik znamenali a my si vážíme toho obrovského přílivu lásky.“

Celebrita jako Selma Blairová, Hank Azaria, Gwyneth Paltrow i kanadský premiér Justin Trudeau vzdali hold Matthewu Perrymu po jeho smrti.

Jeho ztráta zanechá velkou prázdnotu v srdcích všech, kdo ho znali a milovali.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz