Hlavní obsah
Knihy a literatura

Širé divočiny nás zasvěcují do silného a velmi intimního příběhu, jak to umí jen Lauren Groffová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Petr Janaš, Deeply AI, ilustrační kresba

V románu Širé divočiny, Lauren Groffová podává jedinečný obraz odvážné dívky, která prchá z koloniálního osídlení do neústupných amerických divočin. Toto silné a velmi osobní vyprávění o přežití a lidské vytrvalosti nás zasvěcuje do drsné reality.

Článek

Lauren Groffová nás v novém románu The Vaster Wilds – Širé divočiny přivádí k nesmírně silnému a zároveň velmi intimnímu příběhu o přežití, sebe objevení a lidské vytrvalosti. Groffová své postavy, nebo konkrétně dívku, představuje s takovou zručností a hloubkou, že se čtenář dokáže plně ponořit do jejích strastí, triumfů a touhy po přežití.

Kniha Širé divočiny je bohatá na detaily, od věrného popisu kruté divočiny po složité emocionální stavy hlavní postavy. Groffová vytváří neuvěřitelně smysluplné obrazy a poutavý vypravěčský hlas, který čtenáře vybízí k zamyšlení nad tím, co znamená být člověkem a jaké jsou naše základní instinkty.

Groffová se také dokáže pohybovat mezi různými perspektivami, což obohacuje celý příběh a dodává mu další vrstvu. Například španělský poustevník, který se objevuje v jedné z kapitol, přináší úplně nový pohled na osamocení a lidskou vytrvalost.

Všechny tyto prvky představují Širé divočiny jako silný a působivý román, který úspěšně kombinuje historické detaily s hlubokým lidským příběhem. Groffová tím opět dokazuje, že je jednou z nejjemnějších a nejoriginálnějších amerických spisovatelek dnešní doby.

Jedinou nevýhodou této knihy by mohl být její poměrně pomalý rytmus a silné zaměření na detail, které může některé čtenáře odradit. Nicméně, ti, kteří se ponoří do jejího bohatě tkaného příběhu, budou odměněni silným a dojemným příběhem.

Širé divočiny je hluboce působivý a emotivní román, který nás povede přes nehostinnou divočinu a do hloubi lidského srdce. Groffová nám ukazuje, že i v nejdrsnějším prostředí je možné najít krásu, sílu a naději. Bez ohledu na to, zda jste fanouškem Lauren Groffové, historických románů, příběhů o přežití, nebo jen hledáte dobře napsanou knihu, která vás bezpochyby přinutí přemýšlet, Širé divočiny je kniha, kterou byste měli přidat na svůj seznam.

Lauren Groffová ve svém novém románu The Vaster Wilds – Širé divočiny přináší silný a velmi osobní příběh o přežití, sebe objevení a lidské odolnosti. Bez prozrazení více o ději samém, nám kniha poskytuje jedinečný portrét odvážné dívky, která uprchla z koloniálního osídlení do drsných amerických divočin.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz