Hlavní obsah
Satira

Jak aktivní seniorky z Brna zachránily florbalový oddíl svých vnuček odvážným kalendářem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Prázdninový fejeton

Článek

Když se v nejkrásnějším městě Evropy – tedy v Brně roznesla zpráva, že mládežnický holčičí florbalový klub přestane dostávat dotace od města i kraje, mnoho rodičů a hráček bylo zoufalých.

Reálně hrozilo, že se klub, který vychoval mnoho talentovaných sportovkyň, rozpadne. Ale tam, kde by jiní viděli konec, brněnské seniorky spatřily začátek neobyčejného dobrodružství.

Babičky, jejichž vnučky hrály ve florbalovém klubu, se rozhodly, že nenechají své milované oddíly (mladší žákyně, starší žákyně, dorostenky) padnout. A jak to udělaly?

Ne, nevydaly se „žebrat“ o peníze ani se nepokoušely získat sponzory tradiční cestou. Místo toho přišly s nápadem, který způsobil v Brně malou senzaci – rozhodly se nafotit odvážný kalendář ve spodním neznačkovém prádle!

Ano, čtete správně. Těchto dvanáct statečných dam, ve věku od šedesáti do osmdesáti pěti let, se svléklo do spodního prádla a pózovalo před objektivem profesionálního fotografa – shodou okolností dědečka jedné hráček.

Dobrá věc se podařila

Výsledek? Hrome, to byste nečekali. Zábavný, veselý a neskutečně inspirativní kalendář, který okamžitě začal mizet z pultů místních obchodů, a dokonce se stal i hitem mezi štamgasty několika brněnských pivnic, čajoven, sýráren a cukráren. Lidé v Brně i širém okolí (včetně výstředního Adamova) byli nadšení odvahou a humorem, s jakým seniorky do projektu šly.

„Chtěly jsme ukázat, že na věku nezáleží a že pro naše vnučky uděláme cokoliv,“ říká sedmdesátiletá Marie, jedna z odvážných modelek. „Byla to velká legrace a zároveň jsme tím přispěly k dobré věci. Kdo by si pomyslel, že ve svých letech ještě budu fotit kalendář ve spodním prádle!“

Kalendář se stal hitem nejen mezi fanoušky florbalu, ale také mezi širší veřejností. Dokonce se dostal i do celostátních médií, kde byl prezentován jako příklad neuvěřitelné solidarity ale i brněnské kreativity. Díky výtěžku z prodeje kalendáře se podařilo vybrat dostatek peněz na to, aby klub mohl pokračovat ve své činnosti.

Mladé florbalistky byly záchranou svého oddílu nadšené. „Naše babičky jsou prostě úžasné! Jsme jim vděčné za to, že nám umožnily pokračovat v tom, co milujeme,“ říká třináctiletá Karolína, korvetní kapitánka jednoho z týmů. „Je to pro nás obrovská inspirace a zároveň nám to ukázalo, jak důležité je mít podporu rodiny. Rodina je prostě základ státu i sportu. “

Závěrečný gól

Příběh brněnských seniorek se stal symbolem toho, že věk je jen číslo a že skutečná odvaha a láska ke svým blízkým nemá hranic.

Takže, až budete příště přemýšlet, jak podpořit svou komunitu, vzpomeňte si na tyto odvážné brněnské seniorky a jejich nezapomenutelný kalendář. Protože s trochou odvahy a hodně lásky k tomu, co děláme, je možné dosáhnout čehokoliv.

--------------------------------------------

(autorský fejeton - příběh se sice nestal, ale státi se mohl)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz