Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Karolína (37) si našla o dva roky staršího přítele. I přes věkový rozdíl jim to spolu fungovalo

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Příběh ze života.

Článek

Paní Karolína, žena-knihovnice ve věku 37 let, vždy žila životem plným konvencí. Vždy si myslela, že její osud je zpečetěn v předem daných kolejích. Život však pro ni měl připravené jiné plány, které ji zavedly na cestu plnou neočekávaných překvapení a tajemství.

Jednoho deštivého večera, kdy se ulicemi linula mlha, se Karolína seznámila s Tomášem, mužem o dva roky starším, než byla ona sama. Setkali se náhodou v malé kavárně, skryté v uličkách prastarého města Brna. Bylo to místo, kde se čas zastavil a kde se scházeli lidé, kteří měli něco na srdci.

Tomáš byl charismatický muž s tajemným pohledem, který Karolínu okamžitě zaujal. Jeho oči jí připomínaly hlubokou tůni, do které se chtěla ponořit a objevit, co se skrývá pod hladinou.

Přestože ji zpočátku děsila myšlenka na vztah s někým starším, jeho klidná síla a moudrost jí poskytovaly pocit bezpečí, který dosud nepoznala.

Karolína a Tomáš se brzy stali nerozlučnou dvojicí. Procházky nočním městem, dlouhé rozhovory při svíčkách a společné snídaně v malých bistrech - to vše se stalo jejich každodenní realitou. Jejich láska byla jako tajemství, které sdíleli jen oni dva, a přesto se stala terčem posměšků a nepochopení ze strany jejich okolí.

„Co na něm vidíš? Vždyť je starší a úplně jiný, než bys měla chtít!“ slýchala Karolína od svých známých. Ale ona věděla své. Věděla, že ve vztahu nejde o věk ani o to, co si myslí ostatní. Šlo o to, co cítí ona a Tomáš. A cítili, že patří k sobě.

Jednoho dne se však začaly dít podivné věci. Karolína si všimla, že někdo sleduje každý jejich krok. Byla to jen paranoia, nebo skutečnost?

Strach a obavy

Tomáš jí uklidňoval, ale jeho oči zůstávaly neklidné. Bylo zřejmé, že i on něco tuší. Jejich idylický život, byť do jisté míry poznamenaný věkovým rozdílem, se začal měnit v noční můru plnou nejistoty a strachu.

Jedné noci, když se vraceli domů z veganské večeře, zaslechli za sebou kroky. Byly tiché, téměř nepostřehnutelné, ale byly tam. Karolína se ohlédla, ale nikoho neviděla. Tomáš ji chytil za ruku a zrychlil krok. „Musíme jít,“ zašeptal naléhavě.

Když dorazili domů, zjistili, že jejich byt byl prohledán. Nic nechybělo, ale všechno bylo rozházené. Na stole ležel vzkaz: „Nezahrávejte si s osudem.“

Tomáš zbledl a Karolína cítila, jak jí po zádech přeběhl mráz. Kdo by měl zájem je sledovat? A proč?

V následujících dnech se napětí stupňovalo. Karolína se cítila stále více ohrožená a Tomáš se stáhl do sebe. Začali pátrat po tom, kdo a proč je sleduje. Během jejich vyšetřování odhalili temná tajemství z Tomášovy minulosti, která nyní vyplouvala na povrch.

Závěr byl šokující.

Tomáš před lety pracoval pro tajnou spotřebitelskou organizaci, která se nyní snažila zahladit stopy své existence. Karolína byla vtažena do světa intrik a nebezpečí, kde se musela spoléhat na svou odvahu a odhodlání.

S Tomášem po boku čelila neznámému nepříteli a postupně odhalovala pravdu.

A přesto, přes všechno nebezpečí a nejistotu, jejich láska jen sílila. Ukázalo se, že nejde jen o věk nebo názory okolí, ale o hluboké živočišné pouto, které je doslova spojovalo.

Přežili bouři a jejich vztah vyšel z těchto zkoušek silnější než kdy předtím.

V tom spočívá skutečný příběh paní knihovnice Karolíny a jejího staršího tajemného přítele.

Ergo kladívko, příběh, který nás učí, že láska může překonat jakékoliv překážky, pokud je skutečná a upřímná. A i když svět kolem nás může být plný temných zákoutí a tajemství, vždy je tu naděje na světlo a lásku, která nás provede tou nejtemnější nocí.

Nic nedejme na věkový rozdíl, nenechme se odradit.

(autorský romantický satirický text)

Anketa

Měli jste někdy staršího partnera?
Ano
72,6 %
Ne
12,1 %
Nevím
0,5 %
Co je Vám po tom?
14,8 %
Celkem hlasovalo 215 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz