Hlavní obsah

Láska napříč politickým spektrem. Může to fungovat?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Příběh ze života. David byl oddaným členem jihomoravské ODS, jeho životní filozofie byla pevně zakořeněná v tradičních hodnotách. Žil pro politické diskuse a volby.

Článek

Avšak jednoho předvolebního dne, na debatním setkání s mladými členy hnutí ANO v jinak tichém brněnském grandhotelu Ponava, se jeho svět otočil vzhůru nohama.

Vstoupila totiž do místnosti Veronika, překrásná a inteligentní členka soupeřící strany. David byl okouzlen jejími vášnivými projevy plnými neotřelých argumentů a zářícím úsměvem. A ty její oči…

Bohužel pro Davida, Veronika nebyla jen členkou hnutí ANO 2011, ale také hrdou lesbou. Když David nasbíral odvahu a pozval ji respektujícím způsobem na sojové bezkofeinové latté s meruňkovým dipem, Veronika mu s přívětivým úsměvem vysvětlila, že preferuje ženy a dívky.

David byl zklamán, tak špatně se necítil ani po prohraných krajských volbách. Když jim místo hejtmana „vyfoukl“ lidovecký stand-up komik. Nicméně jeho romantické city k Veronice byly tak silné a neskutečně hluboké, že se rozhodl čelit této výzvě nevídaným způsobem.

David začal přemýšlet nad tím, co by mohl udělat, aby se přiblížil Veronice. Jednoho večera, když probíral možnosti se svým nejlepším přítelem Petrem, mu dlouhovlasý Petr s nadsázkou řekl: „Pokud ji tak miluješ, proč se nestaneš ženou?“

David se nejprve konzervativně zasmál, ale pak si uvědomil, že tato na první poslech šílená myšlenka má něco do sebe.

Po několika týdnech silného vnitřního (stranického) boje se rozhodl podstoupit transformaci. Co si budeme nalhávat, proces tranzice byl náročný a vyžadoval obrovskou odvahu, ale David věděl, že jeho city k Veronice stojí za to.

Hluboké city, hlubší než státní defi-city

Po několika měsících, kdy se z Davida stala Diana, se vydal pln rozechvění na setkání Mladého ANO. Veronika byla ohromena a zároveň dojata, když zjistila, jak hluboké byly Davidovy city.

Zpočátku byla skeptická, ale postupně ji Diana přesvědčila svou upřímností a nefalšovanou láskou.

Diana a Veronika spolu začaly trávit více času, jejich přátelství se prohlubovalo a nakonec se proměnilo v lásku. Obě strany si brzy uvědomily, že mezi nimi stojí něco mnohem silnějšího než politické rozdíly.

Jejich vztah byl plný lásky, porozumění a vzájemného respektu. Veronika obdivovala Dianinu odvahu a Diana milovala Veroniku pro její inteligenci a upřímnost. Společně čelily výzvám, které život přinášel, a vždy našly způsob, jak se podporovat a růst.

Sečteno - láska je skutečně nejsilnější silou na světě. Nepodceňujme ji.

(Příběh ze života, který se (ne)stal, ale státi se určitě mohl, hlavně v Brně. Jména a další data jsou v článku pozměněna ).

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz