Hlavní obsah
Názory a úvahy

Násilí řekněme jasné a důrazné NE! Kdo říká, že si za to Trump a Fico mohli sami je dacan

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Demokracie je diskuze, ne střílení oponentů.

Reakce na článek P. Marka.

Článek

In medias res: Řekněme jasně - násilí do politiky nepatří. Kdo říká, byť jen náznakem, že si za to pánové Donald Trump nebo Robert Fico mohli sami, je v podstatě zlý člověk a měl by být příslušnými orgány potrestán.

Nezapomínejme, že po střelbě na muslimy v novozélandském Christchurch tehdejší ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) veřejně jasně deklaroval, že jakékoliv zlehčování či schvalování bude stát tvrdě trestat. Jasná slova…Pro mladší čtenáře připomeňme, že v roce 2019 při střelbě ve dvou mešitách ve zmíněném městě Christchurch na Novém Zélandu zemřelo 50 lidí. Dalších 48 osob utrpělo zranění.

Obdobně by nyní minstr vnitra Vít Rakušan (STAN) měl vystoupit ve veřejném prostoru, nejlépe na veřejnoprávní ČT a ČRo, s obdobným důrazným prohlášením ohledně atentátu na ex-prezidenta D.Trumpa.

Koneckonců USA byly a jsou náš nejbližší spojenec (mj. vůdčí člen a hlavní sponzor NATO), a proto útok na výrazného republikánského kandidáta na post prezidenta Donalda Trumpa nutno pokládat za stejně nebezpečný a odsouzeníhodný, jakoby šlo o útok na Petra Fialu nebo Andreje Babiše.

Nepřijatelná slova

Slova P. Marka - cituji je s odporem - Všem politikům bych chtěl vzkázat, že platí a snad i do budoucna bude platit známé přísloví: „Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.“ - jsou a musí být (nejen) pro mne tedy obrovským etickým zklamáním.

Nechť se na mne kolega autor, kterého čtu jinak docela rád, nezlobí za satirickou upřímnost. Avšak trochu připomínají perfidní argumentaci, že znásilněná žena si „za to může přece také trochu sama“ (neměla chodit večer parkem nebo se sexy oblékat). Obojí nutno rázně odmítnout.

Doufám, že šlo od autora jen o nedbalostní výjadření, u kterého nedomyslel jeho negativní důsledky. Každý autor se koneckonců občas „splete“.

Krátce závěrem

In medias res: Věříme, že naše „protidezinformační“ orgány budou přísně trestat všechny ty, kteří schvalovali a schvalují atentáty na Fica a Trumpa.

Tady už přestává veškerá legrace.

Padni, komu padni.

Jak říkal i T. G. Masaryk - Demokracie se musí bránit, demokrat má být slušný, ne však zbabělý a „přeslušnělý“.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz