Hlavní obsah
Názory a úvahy

Vážení Trumpové a Ficové: „Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá“

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

V krátkém časovém období došlo k atentátům na významné osobnosti světové politiky. Charakteristickými rysy jejich práce je arogance, tvrdá slova, zaťatá pěst vůči oponentům a tvrdý autoritářský styl.

Článek

Snad každý slušný člověk tyto hrůzné činy odsoudil. Zaplať pán Bůh nebyly smrtelné.

Se zájmem jsem sledoval reakce obětí atentátu, politiků a spoluobčanů. Nikde jsem nenašel žádné ponaučení, ani stopa po reflexi. Oba postižení politici hledají svého nepřítele v opozici. Nejen, že si nepřipouští žádnou vinu, ale dávají jasně najevo, že budou ve své politické práci ještě tvrdší. Zaťatá pěst je toho symbolem.

Politici, bez ohledu na svou pozici v politickém spektru, činu litují. Přejí postiženým brzké uzdravení. Mají štěstí, že nevidíme rozdíl mezi tím, co si myslí a tím, co proklamují. Maximálně někteří navrhují zabývat se otázkou, zda není zbraní mezi lidmi moc. Vůbec si nepřipouští, že svým chováním v parlamentu, senátu a obecně na veřejnosti jsou příkladem obyčejným lidem. Agresivita, vulgarita, osobní útoky jsou u řady politiků běžnou praxí v jejich práci. Nemůžeme se divit, že se taková jednání stávají u části společnosti normou. Někteří slabší jedinci, když si neví rady, jak svůj názor prosadit, jsou ochotni použít nejen silného slova, zaťaté pěsti, ale i střelné zbraně.

Běžní lidé si uvědomují, že nastoupená cesta je špatná. Obecně pociťují strach. Málo si však připouštíme, že za to ve skutečnosti můžeme my sami. Ano, v demokratické společnosti si volíme zástupce, kteří politiku tvoří. Jestliže to budou zástupci, kteří společnost rozdělují, kteří svým chováním jsou příkladem pro užívání neomezené síly, pak se nic nezmění, spíše naopak.

Všem politikům bych chtěl vzkázat, že platí a snad i do budoucna bude platit známé přísloví: „Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá“.

Všem spoluobčanům pak: vystavte stopku všem politikům, kteří svým jednáním ohrožují bezpečný život v naší vlasti.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz