Hlavní obsah
Umění a zábava

Penny market uzavřel své prodejny dříve, někteří zaměstnanci toho zneužili

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Krásné gesto, ale někteří ho „po čecháčkovsku“ zneužili.

Článek

Obchodní řetězec Penny Market překvapil své zákazníky a vlastně i zaměstnance nečekaným rozhodnutím uzavřít všechny své prodejny v neděli 26. května již v 19:00 hodin. Obvykle mají prodejny otevřeno do 20:00 či 21:00 hodin, což umožňuje zákazníkům v klidu nakupovat až do pozdních večerních hodin.

Toto opatření bylo přijato v reakci na historický postup českého národního hokejového týmu do finále mistrovství světa, kam se naši hokejisté dostali po vítězství v sobotním semifinále proti Švédsku.

Tisková zpráva Penny Marketu uvádí, že uzavření prodejen dříve má zaměstnancům umožnit, aby se mohli připojit k ostatním fanouškům a sledovat finálový zápas. „Chceme, aby naši zaměstnanci měli možnost sdílet tuto výjimečnou sportovní událost a podpořit naši reprezentaci,“ uvedl mluvčí společnosti.

Důvěřuj, ale prověřuj

Přestože toto rozhodnutí bylo přijato s dobrým úmyslem a mnozí zaměstnanci skutečně využili volno k sledování zápasu a fandění českému týmu, objevily se zprávy, že někteří pracovníci tuto příležitost zneužili k soukromým aktivitám, které s hokejem neměly nic společného.

„Byla to skvělá šance užít si večer s rodinou nebo přáteli, ale ne všichni sledovali zápas. Někteří si prostě užili volno po svém,“ sdělil anonymně jeden ze zaměstnanců.

Například zaměstnankyně Oxana (45) sdělila deníku Sport, já vůbec hokej nesleduji, ani nevím, že se již jede poslední etapa, volný čas raději využiji k práci na zahradě. Ale nechám syna zpracovat referát, co se tam dělo, abych nepropadla v případném úterním kontrolním testu, který nám sliboval vedoucí naší královehradecké prodejny.

Připojuje se jiná nejmenovaná zaměstnankyně z jihočeského Penny, Boženka (61) - …když jsem chtěla jít k lékaři s nemocným zubem, tak to muselo počkat, ale nějaký mlácení do gumovýho vdolku, na to nám volno dají. Ale mě je to v zásadě jedno, já jdu za necelých deset do důchodu, koneckonců kdo jsem já, abych těm pánům manažerům nahoře radila, jak mají vést obchod. A ještě bych chtěla vzkázat zákazníkům, i když jsme mistři světa, tak vás to neopravňuje sahat na pečivo těma vašima špinavýma rukama bez rukavic, které pravidelně doplňujeme do regálů.

Zákazníci byli informováni o zkrácené otevírací době prostřednictvím oznámení v prodejnách a na webových stránkách společnosti. Reakce veřejnosti byly smíšené. Někteří zákazníci vyjádřili pochopení a podporu tomuto kroku, oceňujíc snahu firmy poskytnout svým zaměstnancům příležitost zažít významný sportovní okamžik. Jiní naopak kritizovali zkrácení otevírací doby, protože jim to komplikovalo plány na večerní nákupy.

Závěrem

Bez ohledu na různé reakce je jasné, že Penny Market tímto rozhodnutím udělal krok, který ukazuje na jeho zájem o své zaměstnance a jejich osobní životy.

V dnešní hektické době, kdy se často klade důraz především na výkon a zisk, je docela osvěžující vidět, že některé společnosti jsou ochotné udělat výjimku pro něco, co má pro jejich pracovníky skutečný význam.

Závěrem lze s obrovskou pokorou napsat, že i přes smíšené reakce na toto opatření, je gesto Penny Marketu zajímavým příkladem toho, jak mohou firmy přistupovat ke svým zaměstnancům s větším respektem a pochopením.

A kdo ví, možná právě taková podpora ze strany zaměstnavatele může přispět k celkově lepší atmosféře na pracovišti a zvýšené loajalitě zaměstnanců.

Češi do toho!

Pramen:

https://prazsky.denik.cz/podnikani/praha-stredocesky-kraj-penny-oteviraci-doba-fanousci-hokej-mistrovstvi-sve.html

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz