Hlavní obsah
Umění a zábava

Pravdivý příběh - Karel Gott a bagr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: PixaBay

Vzpomínka veselá na Božského Karla.

Článek

Před pár lety mi jeden poměrně zámožný brněnský advokát vyprávěl historku z devadesátých let. Odehrála se v jedné pražské noblesnější restauraci tuším na Malé nebo Velké straně, lidem z Brna ty názvy dost splývají.

Mistr na večeři

Zmíněný advokát, který je již nyní několik let po smrti, seděl tehdy na večeři se svým klientem, který je již také v roce 2024 po smrti, na pracovní večeři v luxusní pražské restauraci.

A nyní historka nabírá na obrátkách - k vedlejšímu stolu přišel Karel Gott s přáteli. Pro mladší čtenáře a čtenářky připomeňme, že Karel Gott byl velice slavný zpěvák, nejen v Česku, ale i v okolních středoevropských zemích, nositel řady ocenění. A to dlouhodobě, Vaše babičky a dědečkové Vám o něm, popřípadě povykládají více. My na to zde nemáme opravdu čas.

Zpátky do restaurace, zpátky k našemu příběhu. Karel G. se choval velice vybraně, v polovině večeře si však povšiml, že mu k těstovinám opomněli přinést lžíci.

Inu, pionýrská devadesátá léta, Pohlreichů a Babic tehdy nebylo, aby důrazně napomenuli gastro - provoz. Vše bylo tehdy v plenkách.

Ya pasta!

Mistr se obrátil na číšníka, a velice slušně jej požádal o expresní dodávku zmíněného náčiní, které se využívá nejenom k jezení polévek, ale mj. i italské pasty.

Číšník se s obrovskou pokorou Mistrovi omluvil, a odešel pro zmíněnou věc.

Za chvíli přichází a triumfálně na celou luxusní restauraci hlásí hlasem jakým se oznamují odjezdy a příjezdy vlaků na pražském hlavním nádraží: Mistře, nesu Vám Váš bagr!

Advokát i zbytek okolních stolů, kde seděl mj. nejeden tehdejší poslanec nebo odborový předák s úžasem čekali, co bude dál.

Chvíli ticha, zde by komerční TV vložila reklamní pauzu, a pak to přišlo.

Národní umělec Karel Gott propadl v huronský smích. A říká svým nezaměnitelným hlasem- Příteli, to se Vám opravdu povedlo. Vy byste měl jít k divadlu.

A dle legend na závěr božský Karel vrchního odbagroval pardon obdaroval tak velkým spropitným, že si za něj nápaditý číšník koupil dvoupokojový byt ve Stodůlkách, který pronajímá a žije z něj dodnes.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz