Hlavní obsah
Lidé a společnost

Seniorka (64) si nepamatovala jména šesti vnoučat, proto jim začala říkat jmény politiků z 90. let

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Příběh ze života - na motivy skutečné události.

Článek

Brněnská seniorka (64) si nepamatovala jména svýmch šesti vnoučat, proto jim začala říkat jmény politiků z 90. let - Buzková, Pithart, Čalfa, Včelař-Kotas, Havel, Klaus.

V jednom poklidném českém (vlastně moravském) městečku došlo k nečekaně komické situaci, která rozesmála nejen rodinu, ale i širokou veřejnost.

Šedesátiletá seniorka, paní Věra N., zjistila, že si prostě nemůže zapamatovat jména svých šesti vnoučat. Aby se vyhnula trapným momentům, přišla s inovativním řešením: začala je nazývat jmény známých politiků z 90. let. A tak se v jedné domácnosti znovu zrodili Buzková, Pithart, Čalfa, Včelař-Kotas, Havel a Klaus.

Její strategie nebyla jen praktická, ale také nečekaně zábavná.

Rodinné setkání rychle nabralo nový rozměr, když se seniorka ozvala: „Čalfo, neber Havlovi zmrzlinu!“ Nebo „Buzková, přestaň tahat Pitharta za vlasy!“ Smích se rozléhal domem a situace byla natolik absurdní, že se rodinné historky začaly rychle šířit po sousedství.

Havlovi, devítiměsíčnímu miminku, tato přezdívka skvěle sedla. Svojí vlídnou a dobromyslnou povahou skutečně připomínal bývalého prezidenta.

Pithart, tříletý raubíř, neustále běhal kolem a hrál si na premiéra. A Klaus, nejstarší z vnoučat, se začal sám nazývat „pane prezidentem“, což způsobilo nejednu rodinnou debatu o jeho pravomocích.

Dokonce i návštěvy babičky se staly nezapomenutelnými zážitky. „Včelař-Kotas, kde máš brýle?“ znělo z úst paní Věry , když se snažila najít brýle svého vnoučka. Okolní rodiče nevěřícně kroutili hlavou, zatímco děti si hrály dál, jako by nic nebylo.

Jednou dokonce vznikla situace, kdy malý Čalfa měl narozeninovou oslavu. Když mu babička gratulovala slovy: „Všechno nejlepší, Čalfo!“, všechny děti na oslavě vyprskly smíchy. A když přidala: „Kéž bys jednou dosáhl takového úspěchu jako skutečný Marián Čalfa,“ rodiče přítomných dětí si museli zakrýt ústa, aby skryli svůj smích.

Rodina tímto unikátním přístupem nejenže překonala paměťový problém, ale také obohatila své rodinné příběhy o nezapomenutelné okamžiky. Možná, že na dalších rodinných setkáních se budou nadále objevovat noví političtí hrdinové, a třeba se jednoho dne dočkáme i Malého Zemana, Turka, Sládka nebo dokonce Špidly.

Závěrem

Ať tak či onak, jedno je jisté: život s babičkou není nikdy nudný.

A jak sama paní Věra z Brna s oblibou říká: „Když si nemůžeš vzpomenout, vymysli si něco lepšího!“

(autorský příběh na základě skutečné události, jména a reálie byla změněna)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz