Hlavní obsah
Lidé a společnost

Velké lidské zklamání: Jan Bendig a předem domluvený incident na Slavících. Aktualizováno! Kdo lže?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Poslední týdny byly (nejen) pro fanoušky zpěváka Jana Bendiga plné nejistoty a rozčarování. V závěru minulého roku, když se Bendig chystal na příchod na prestižní udílení cen Slavíků, byl terčem nechvalně známého útoku.

Článek

Útočník ho posypal moukou, což vyvolalo šok a odsouzení ze strany veřejnosti.

Avšak nedávné zjištění policie přineslo ještě větší otazníky ohledně tohoto incidentu.

Policie došla k závěru, že incident s moukou nebyl náhodným útokem, ale byl předem domluvený. Tato zpráva nejenže vyvolala rozruch mezi fanoušky, ale také vyvolala zákonitou vlnu zklamání u těch, kdo se aktivně postavili na obranu Bendiga v době, kdy se zdálo, že je obětí násilí.

Jak jsme již konstatovali, dle policejního vyšetřování „to ozaj vyzerá“ (jak by řekl televizní slovenský detektiv), že útok byl plánován až do nejmenších detailů.

Tento závěr způsobil nejen zděšení, ale také otázky ohledně skutečných motivů za tímto aktem. Pro mnohé to bylo nejen zklamání, ale také pocit zrazení, když se ukázalo, že jejich podpora Bendiga byla založena na neúplných (resp. lživých) informacích.

Poškozený obraz se opravdu těžko napraví

Zprávy o možném plánování útoku výrazně poškodily obraz Jana Bendiga a vedly k rozporům mezi fanoušky a kritiky. Někteří se cítí podvedeni a zrazeni, zatímco jiní zůstávají stále pevní ve víře, že Bendig je stále obětí a že celá situace je pouze zmanipulovaným narativem.

Následky tohoto odhalení jsou značné. Jan Bendig čelí nejen riziku ztráty veřejné podpory, ale také možným právním následkům. Hrozí mu vysoká pokuta za fingovaný incident, který se původně zdál být útokem na jeho osobu. Navíc se otvírají otázky ohledně důvěryhodnosti a integrity umělců a jejich týmů.

Celá věc může mít dlouhodobé dopady na jeho kariéru.

Mezi oklamanými, kteří se pana Honzy dříve zastali, mimo běžných smrtelníků, byla i řada známých osobností. Například herečka Mahulena Bočanová, kterou si český i slovenský národ mj. oblíbil jako okatou Milušku ze seriálu Chalupáři.

Celé věci nepomáhá ani skutečnost, že Bendig o případu dlouhodobě mlčí. Prý ale vše hodlá vysvětlit. No už aby to bylo, podotkl by asi Evžen Huml z Chalupářů, oklamat lidi včetně naší Milušky to se opravdu nedělá, ty jeden holomku! Dodal by patrně revizor v důchodě, kdyby ještě byl mezi živými.

Poučení z krizového vývoje

Celý incident kolem útoku na pana Jana B. a následného odhalení, že šlo o plánovanou akci, je pro nás poučením , že první dojem může být klamný a je důležité počkat na kompletní vyšetření před tím, než se učiní definitivní závěry. Pro fanoušky a fanynky Jana Bendiga to bylo bolestivé poučení, ale také připomínka, že veřejný obraz osobnosti je mnohdy jen povrchní a skutečnost může být mnohem složitější.

I zde platí - důvěřuj, ale prověřuj!

Aktualizace.

Citace, tohle Bendig uvedl dne 2.3.v rozhovoru pro Právo. Něco zde nesedí…

Foto: Petr Kolman z deníku Právo

Něco

----------------------------------------

Prameny (primární i sekundární):

https://zena.aktualne.cz/celebrity/je-to-trapas-a-nebezpecny-precedent-rikaji-o-podvodu-jana-be/r~f06a811cd22111ee9a4b0cc47ab5f122/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

https://www.super.cz/clanek/celebrity-mahulena-bocanova-jako-zvidava-miluska-v-chaluparich-kolik-si-tehdy-vydelala-a-na-jaky-balik-penez-si-prisel-mensik-707491

https://www.idnes.cz/zpravy/revue/spolecnost/bendig-podvrh-s-moukou-hrozi-trest-utvar-policie-terorismus.A240221_215111_lidicky_remy

https://cnn.iprima.cz/show-time/celebrity-nechapu-jana-bendiga-a-jeho-kauzu-s-moukou-psycholozka-popsala-duvody-i-nasledky-426351

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz