Hlavní obsah
Sport

Zbrojovka Brno dnes hostí Žižkov. Odvezou si Pražáci aspoň čtyři „banány“?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Sportovní glosa - fotbal.

Článek

Brno dnes čeká fotbalový „státní“ svátek.

Přijede team až z hlavního města. Tedy Viktorka Žižkov.

Osobně se tam také chystám, sledovat ten brankostroj. Obecně se dnes očekává drtivé vítězství Brna a obrovská návštěva.

Zbrojovka je nyní v druholigové tabulce na luxusní deváté příčce, Žižkov se potácí vzadu až dvanáctý.

Ačkoliv mnozí sýčkové legendární Flyntě moc nevěřili, zase ukázala, že kopanou opravdu hrát umí, a záchranu si ve druhé lize plně zaslouží.

Díky suverénním výkonům, dokonce minule přišla i výhra v ex-prvoligové Příbrami, si Zbrojováci prestižní druhou ligu uhájí.

Do brněnské sestavy se vracejí karetní hříšníci Granečný a Smejkal, to je dobré.

Ale pro pro čtvrtou žlutou kartu bude naopak chybět Hamza, a to je špatné.

Bude ale asi chybět velký bojovník Jakub „Kuba“ Šural. Má prý zlomený jeden svůj důležitý orgán, tedy stoperský nos. Přejeme Kubovi, ať se dá brzy zase do kuby, pardon do kupy.

Pro pět ran do Lužánek, v pořádku pravděpodobně ještě nebude Gyamfi a velký otazník visí také nad startem Koželuha, aspoň to včera říkala Adéla jejíž starej dělá na Srbské „údržbářa“, když nesedí tedy zrovna U Poutníka nebo U Syna.

Napište si do notýsků - Utkání začíná dnes (8. 5.) již v 18:00 hod. Tak ne, že zase přijdeme pozdě a budeme se tam courat jak švábi na StaroBrno.

Netřeba připomínat, že mač se odehraje na Srbské - tedy oficiálně: Městský fotbalový stadion Srbská. Nový statek nám sice slibují a slibují… ale dnes ještě do Králova pole.

Spolu s pokladníkem klubu (jehož jméno my neznáme, a tak o něm nezpíváme) doufám, že bude dnes alespoň osmitisícová návštěva, když máme dnes toho osmého.

Uvidíme, zda dorazí i Petr Švancara - snad nezůstane někde na D jedničce, jak furt jezdí do těch pražských talk show vykládat o svých zážitcích ze sprch a z toho Survajvru (jakási TV soutěž pro mladé lidi).

Vzhůru Brno!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz