Hlavní obsah

Chroustek letní neboli babka

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Prosím vás, abyste měli rádi babky

Článek

Prosím vás, abyste měli rádi babky ! Roční období přeci vnímáme také podle výskytu a pohybu živých tvorů.V půli února přiletí špačci a za neuvěřitelného jásotu na nejvyšších větvích čelí zpožděným mrazům a nás ujišťují o nezadržitelném příchodu jara. Podobně můžeme sledovat, jak černokabátníci havrani odlétají v obrovských hejnech vystřídáni bělokabátníky, nadšeně křičícími racky.A nezlobte se, ale mně udělá velkou radost první moucha, která na mě usedne a začne si ručičkami protírat oči.Objeví se motýli a ti se líbí i vám, ačkoliv v životním stádiu housenek museli někde dělat škodu. Největší škodu na planetě ale dělá člověk a má k tomu prostředky nesrovnatelné se všemi těmito něžnými škůdci.

Prosím, mějte rádi babky, neboli chroustky letní ! Třeba také proto, že jsou nemotorní a bzučí. Buďme rádi, že tu nejsme sami. Až sami budeme, tak nepřežijeme.

Srdečně zdraví Petr Novák z Jaroměře

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám