Hlavní obsah
Cestování

Baška, má láska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Petr The Driver

Pohled na zátoku u města Baška

Do Chorvatska už nikdy?

Článek

Jezdím do Chorvatska přes třicet let. Nedávno mě zaujal článek jisté paní DO CHORVATSKA UŽ NIKDY… Prý s námi Chorvati pohrdají! S majiteli apartmánu kam jezdím několik let, jsme téměř přátelé. Také personál několika kaváren kam pravidelně chodíme skoro každý večer během dovolené, se k nám chová velmi mile. Před dvěma lety jsme si zaplatili výlet lodí. Kapitán, který nás znal dlouho, nás na loď pustil zadním můstkem. i když už tam čekal zástup turistů, takže jsme si vybrali nejlepší místa. Jaké pohrdání! Ryby prý mají mražené… V restauraci na pobřeží měli v chlazeném pultu několik druhů čerstvých ryb i jiných mořských potvor, zákazník si mohl ukázat, co chce připravit. Zmrzlina sice stojí něco eur, ale jeden kopeček je jako čtyři u nás třeba v Metropoli Zličín. Za oběd, třeba vynikající čevabčiči s oblohou, jsem zaplatil necelých deset é. Pro srovnání na německé pumpě chtějí přátelé Němci za gulášovku s žemlí 8,50 é! A právě k Němcům, loni jsme zaznamenali ve vodě opravdu bublinky a nečistotu, protože movití Germáni připlouvali s motorovými jachtami skoro ke břehu, i když by se měli držet max 400 metrů od pláže. Inu vyšší rasa. Závěrem, kdo nechce, ať do Chorvatska nejezdí, i tak tam bylo loni velmi plno. Jako řidič kamionu znám všechna evropská moře. Ale chorvatské je samo lijepo!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám