Hlavní obsah
Zdraví

Dentální hygiena od VZP, dar - nedar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay

Dentální hygiena

VZP poskytuje příspěvek 1 000 Kč na dentální hygienu všem pojištěncům od 1 roku.

Článek

Až neuvěřitelný dárek z fondu prevence na rok 2024. VZP s téměř 6 miliony klientů je připravena vydat 6 mld. Kč z povinného zdravotního pojištění. Až potud skvělá zpráva pro všechny kteří pečují o svůj chrup. Ti, co nepečují, sice platí, ale jejich chyba, že neví, co je momentálně trendy.

Má to ovšem tři háčky, dohromady pořádný hák. Pokud jste totiž již na ošetření chrupu u odborníků byli, nebo se na to chystáte v nejbližší době, pozorně si přečtěte podmínky.

1) Jsou akceptovány platební doklady s datem úhrady od 1. 1. 2024, které při podání žádosti nesmí být starší než 3 měsíce od data úhrady.

2) Příspěvek je podmíněn preventivní prohlídkou u praktického lékaře pro dospělé nebo praktického lékaře pro děti a dorost.

To sice vypadá bez problémů, ale ta preventivní prohlídka nesmí být starší 2 let, v době podání žádosti o příspěvek. Pokud ji tedy nemáte, nedostanete nic, ani si nemůžete přes Moje VZP požádat. Jistě vás napadne, že je to vlastně dobré upozornění, tak si na ni zajdu a je zdarma.

3) registrace preventivní prohlídky do systému VZP trvá i 3 měsíce, do té doby si žádost o příspěvek nepodáte.

Kdo tedy podmínky nesplní, v okamžiku kdy o příspěvek chce požádat, nemá velkou šanci, že jej získá.

Obdobně podmínky platí i pro dárce krve, zde je zase podmínka 2 odběrů v roce 2024, rozestup mezi odběry je opět 3 měsíce. Lehko lze dopočítat, že kdo v době provedení dentální hygieny již první odběr neměl, příspěvku se také nedočká.

DAR - NEDAR.

Anketa

Budete žádat o příspěvek na dentální hygienu u VZP pro sebe, nebo své děti?
ANO
54,8 %
ANO, podmínky mě zaskočily.
20,8 %
NE
20,2 %
Vztahuje se dentální hygiena i na protézy?
4,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5528 čtenářů.

Preventivně přeji všem, ať je při snaze o čerpání příspěvku na zdravý chrup netrefí šlak.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz