Hlavní obsah

Evropa uhlíkovou daní ničí průmysl.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

ocelárna

Emisní povolenky, jsou uhlíková daň inkasovaná EU, která několikanásobně zvyšuje cenu elektřiny a tím zvyšuje emise CO2. Nechápete?

Článek

Cituji: „A uvalení emisních povolenek na velkou část investic vede k tomu, že to pouze podpořilo dovoz ze zemí, kde systém zelených přirážek není. To paradoxně uhlíkovou stopu, kterou se snaží EU vymazat, zvýšilo.“ Princip je jednoduchý. Pokud EU neplánuje zastavit rozvoj Evropy, lze předpokládat, že spotřeba zůstane na minimálně stejné úrovni. Ovšem dražší energie a jejich zelená nestabilita zhorší podnikatelské prostředí všeho co je na energiích závislé. Doly, hutě, ocelárny, válcovny, montovny, chemie, textilky, sklárny, zpracování druhotných surovin v Evropě skončí. Přesun znamená odstranění provozů, nebo z nich zůstanou skanzeny. Vše se musí postavit jinde. Změna způsobí obrovskou uhlíkovou stopu. Vše se bude dovážet. Celosvětově emise CO2 stoupnou.

Obrovský dopad bude na celou EU. Restrukturalizace hospodářství nebude rychlá ani zadarmo. Unese Evropa propad HDP?

Dopady zelené transformace se budou lišit v závislosti na specifickém odvětví a regionu. Jak dopadne Česko je asi všem jasné, už teď jsou patrné negativní dopady a to Green Deal teprve začíná.

Anketa

Souhlasíte s zelenou energetikou v podání EU
ANO, dopad nebude tak dramatický.
0 %
ANO, ale je třeba prehodnotit realizaci.
0 %
ANO, ale jen pokud se začne i ve světě.
15,4 %
NE, globální oteplování je nesmysl.
84,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 13 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz