Hlavní obsah
Internet a technologie

Svlékací umělá inteligence: Vysvobození pro stydlivky?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Petr Žoha

Co umí svlékací AI

Svlékací automaty budí hodně rozpaků a obav.

Článek

Asi málokdo pochybuje, že se vývoj grafické umělé inteligence zastaví, nebo že jej lze zakázat. Postupně mění svět v oblasti našeho vnímání a má vliv na sociální chování. Právě svlékací automaty budí hodně rozpaků a obav. Dokážou jednoduše z obrázku nebo videa z postav svléknout oblečení a zobrazit postavu nahou. Osobně jsem vyzkoušel portál PromptChain a výsledek je opravdu velice efektní.

Samozřejmě nezobrazí, co je pod oblečením, ale dle toho, co je na obrázku vidět, nahradí oblečenou postavu nahým modelem. Čím zřetelnější tvar těla a méně zakryto, tím realističtější je nahé tělo. Působí to až děsivě, každého napadne možnost zneužití. Opak může být pravdou.

Foto: Petr Žoha

Podvrh je pro laika obtížně rozeznatelný a lze jej upravit nekonečnými detaily. To ale vytváří prostor pro schování skutečných kompromitujících fotografií. Případná „oběť“ vždy může tvrdit, že každý její obrázek je podvrh. Útočník nemá možnost realitu jak dokázat a vlastně shodí sám sebe, navíc se vystaví trestnímu stíhání, aniž by cokoli dosáhl.

Věřím, že přijde doba, kdy podobné fake nikoho nezaujmou kromě lidí, kteří to považují za tvorbu, nebo se tím uspokojují.

Foto: Petr Žoha

Svléknutá

Přínos bude i pro nudismus. Podobné obrázky se stanou všední, zmizí jakési tajemno, touha a vrátí se to, co bylo lidem přirozené, než začali tělo zakrývat ne kvůli chladu a ochraně, ale pro zakrytí částí těla, které nechtěli předvádět veřejně.

Každý jsme jiný, například mě mokré plavky na pláži, a to i bez horního dílu, vysloveně vadí. Co je platné, že lékaři potvrzují, že zdraví neprospívají, když si to společnost žádá. Rozhodně ubyde čumilů a fotopaparazzi, i to bude úleva.

Anketa

Jaký máte názor na svlékací AI?
Je to odporné a mělo by se to zakázat.
5,8 %
Žádný problém.
73,2 %
Souhlasím s názorem autora.
12,7 %
Nezajímá mě to.
8,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 291 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz