Hlavní obsah

Hyň sa hukáže. Sparta ve Stuttgartu projde ohněm. Věřím, že úspěšně.

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Petreli

Sparta Praha v druhém utkání nejslavnější fotbalové soutěže světa v souboji s VfB Stuttgart, bude stát u svých Thermopyl. Lars Friis jako Leónidás a 3333 sparťanů požene 11 vyvolených do bitvy o hrdost, tradici a čest.

Článek

Nebude to vůbec lehká práce. VfB Stuttgart je jeden z nejstarších německých klubů. Rok založení má 1893 a pyšní se ziskem pěti titulů, naposledy v sezóně 2006/2007. V minulé sezoně skončil na 2. místě." Die Roten"hrají svá utkání na stadionu MHP Arena pro 60 449 diváků a hráli za něj legendy evropského fotbalu - Jurgen Klinsmann, Philipp Lahm, Kevin Kurányi, Lens Lehmann, nebo Timo Hildebrand. VfB hraje prestižní soutěž po 14 letech, takže se také, jako Sparta načekal. O to více si Ligu mistrů užívá. V úvodním zápase s Realem Madrid sahal po remíze o kterou ho připravil až závěr utkání a Real velice podržel Thibaut Courtois, jeden z nelepších gólmanů světa.

VfB Stuttgart bude v zápase se Spartou obrovským favoritem a jistě udělá vše pro své vítězství. Paradoxně zde pro něj vzniká určité nebezpečí z pohledu povinného vítězství. Sparta bude čelit top klubu německého fotbalu a jen bezchybná defenziva a odvaha na útočné polovině bude znamenat úspěch. Sparta Praha, ale vůbec nemusí stahovat kalhoty před brodem. Její vzestup je patrný na míle daleko. Lars Friis posunul Spartu mentálně i výkonostně do evropského levelu. Blížíme se stavu, kdy Sparta může porazit kohokoliv. Ještě to není a asi nikdy nebude, aby stabilně porážela top evropské kluby, ale současná Sparta jede na vlně obrovského boomu. Lars Friis je ve svém pojetí taktického vedení zápasů daleko dál než Brian Priske a při zachování skvělé komunikace uvnitř klubu a mentálního nastavení může být skutečně černým koněm letošní Ligy mistrů. Angažování Jense Askoua přineslo obrovský posun v kvalitě sparťanské defenzivy. Martin Vitík vedle mistra svého řemesla Filipa Panáka, roste do oblak. S nástavbou exelentní hry Kaana Kairinena a zabijáckých hrotů Haraslína, Birmančeviče a vyvoleného Olatunjiho se hra Sparty posouvá do čiré koukatelné radosti.

Nechci svůj optimismus přehánět, dobře vím, že bundesliga je top v evropě a její kluby jsou daleko před těmi českými, ale reálně vzato, Sparta už není žádný otloukánek, jako v době zmaru. Je na cestě opět porážet velké kluby. Velí jí to hrdost, tradice a čest. Fanoušci budou hnát Spartu v MHP Areně za vítězstvím, protože nic jiného než vítězství si 3333 sparťanů, pro které německý klub uvolnil místa, nepřipouští a další statisíce u obrazovek také. Odvaha 300 sparťanských válečníků u Thermophyl všechny sparťany vybízí k následování.

Zdroj: Wikipedie, Sport.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz