Hlavní obsah
Sport

Sparto ty, v našem srdci jsi, jedna jediná, neporažená, Sparta železná

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Je to blízko. Sparťani jsou na nohou a scéna k poslednímu dramatu o postup do Ligy mistrů je připravená. Fanoušci a hráči budou na Letné kout železo dokud je žhavé.

Článek

Lars Friis na otázku co bude v odvetě s Malmö jiné? Odpověděl: „Letná!“ Naplnění snu všech sparťanů o Lize mistrů má naprosto reálné obrysy. Letná může po 19 letech přivítat smetánku světového fotbalu.

Atmosféra odvety proti Malmö bude elektrizující. Vítězství v prvním zápase proti švédskému mistrovi nebylo jednoduché. Bylo to velmi běhavé a mnoha souboji prošpikované utkání. Vždy když se rozběhla hvězda domácích Nanasi rozsvítil se v defenzivě Sparty alarm. Pravda, první branka byla velkým dílem štěstěny, ale ta přeje připraveným. Sparta hrála poctivě a když se občas objevily chyby, soupeř je nedokázal potrestat. Druhý gól byl už ukázkou sebevědomí a fotbalového umění s chladnokrevnou tečkou v podobě Rynešova milimetrového zakončení. Sparta jede na vítězné vlně a už to není tak, že měla příznivý ligový los a soupeři jí moc neprověřili. Rumunský FCSB a Malmö nejsou nazdárkové a kvalifikovat se do Ligy mistrů se současným českým koeficientem není lehká práce. K tomu je potřeba pracovat systematicky, tak jak to ukazuje Sparta v posledních letech o čemž už bylo napsáno mnoho. Jedno je jisté, sparťanské ano je ano a ne je ne. Řeči se začínají přetavovat ve skutky a ty jsou cennější než tisíce slov.

Teď zbývá poslední krok, který bývá nejtěžší. Malmö svou kůži určitě neprodá zadarmo, a tak se můžeme připravit na bitvu, jakou už jsme dlouho na Letné nezažili. Oběma týmům jde o hodně. V sázce je vidina Ligy mistrů, výstavní skříň světového fotbalu, kterou sleduje celý svět a její stoly se prohýbají pochutinami té nejluxusnější kvality. Postup znamená pro Spartu zvýšení prestiže, finanční injekci a pro celý český fotbal boom, který by FAČR měl už konečně reflektovat a vystrčit svou hlavu ze šnečí ulity, reprezentovanou amaterismem a korupcí.

Takže Homolko, Sparta ještě nemá mužstvo, které by rozsekalo Real Madrid, ale je na dobré cestě s ním hrát důstojnou roli.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz