Hlavní obsah
Umění a zábava

Jak by to vypadalo, kdyby superhrdinové řešili běžné problémy v České republice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Petrtesarek 74

Probudíte se do světa, kde superhrdinové řeší každodenní problémy v České republice. Od Spider-Manova řešení dopravních kolapsů po Hulkovo demolování paneláků, každý den je dobrodružstvím!

Článek

Představte si, že jednoho nádherného rána se probudíte a zjistíte, že ulice vašeho města jsou najednou plné superhrdinů. Ne, to není invaze z jiné planety ani natáčení hollywoodského trháku. Naši oblíbení maskovaní zachránci se rozhodli přijít na pomoc s řešením každodenních problémů v naší malé České republice s nadlidským elánem a hrdinným zápalem.

Spider-Man se právě přichytí k budově na pražském Andělu a začne pavučinami řešit dopravní kolaps. „Dost bylo čekání v zácpách,“ bručí si pod maskou. Jeho obří síť umožňuje chodcům přecházet nad zaneprázdněnými ulicemi, což zmatené řidiče nejdříve zmátne, ale brzy pochopí, že mají cestu domů jako po másle.

V poklidném moravském městečku Superman krouží nad radnicí a rentgenovým zrakem vyhledává ztracené dokumenty, na radost úředníků, kteří díky tomu mohou občanům rychleji vyhovět. „Nemáte zač, právě pro to jsem tu,“ prohlašuje s úsměvem.

Wonder Woman mezitím navštíví školu, kde děti netrpělivě čekají, aby s ní zazpívaly ranní hymnu. Když učitelka zjistí, že chybí křída, Wonder Woman rychle nasadí své lasso pravdy a najde ji tam, kde ji naposledy schoval nějaký rošťák – v akváriu. Radost dětí je obrovská a učitelka může ve výuce pokračovat bez dalších překážek.

Iron Man mezitím vyhledává talent v brněnském technologickém start-upu. „Tímto upgradem bude vaše appka lítat,“ říká se smíchem, když repulzory doladí poslední chybky v kódu. Start-upová komunita je nadšená, vždyť kdo by nechtěl mít za mentora samotného Tonyho Starka?

A co by to bylo za superhrdinský den bez Hulka, který pomáhá s demolováním starého paneláku. „HULK SMASH!“ vyřve, když dům padá k zemi. Jeho obrovská rána zanechá pouze prach a trosky, ale vše proběhlo hladce a bezpečně.

V okamžiku, kdy superhrdinové přicházejí do města, každý den se stává dobrodružstvím. Ať už jde o zlepšení dopravy, účinnější úřady, oživení vzdělávání, inovace v podnicích nebo stavební práce, jsou vždy připraveni k akci. Ano, občas to znamená trochu zmatek a chaos, ale nikdo se v tom nevyzná lépe než superhrdinové. Oni jsou ti, kteří z každé situace vykřesají jiskru naděje - a v tomto případě by to byla naděje pro celou naši zemi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz