Hlavní obsah
Umění a zábava

Když české pohádkové postavy čelí moderním výzvám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Petrtesarek 74

Jak by to vypadalo, kdyby oblíbené české pohádkové postavy čelily výzvám moderního světa? Čert s Káčou na Instagramu, Rumburak s magickým smartphonem a princezna v digitálním světle. Připojte se a objevte jejich dobrodružství!

Článek

Představte si, že Čert s Káčou, ta nerozlučná dvojice z podzemních říší, se náhle ocitne uprostřed moderního světa, kde místo kotlů s bublajícími lektvary vládnou virtuální oblaka dat a sociální sítě ovládají denní rutinu. Káča, s očima jako puklice, zírá na všechny ty zářící displeje a výlohy plné technologických divů, zatímco Čert, se zvědavostí sobě vlastní, listuje v příručce „Influencing pro ďábly: jak získat sledovatele v pěti snadných krocích“. Společně se pouštějí do světa Instagramu, snažíce se získat fanoušky pro svůj #pekelněstylovýprofil, kde fotka s trojzubcem a výraznými rohy rychle sklízí tisíce lajků.

Rumburak, ten vychytralý kouzelník s vycizelovaným smyslem pro temnou magii, zjišťuje, že musí svá kouzla přizpůsobit digitální době. Místo proutku nyní těžce svírá smartphone, na kterém místo zaklínadel horečně stahuje aplikace pro magické triky. Jeho kouzla teď probíhají na dotek obrazovky, a i když jsou efektivnější, Rumburak nostalgicky vzpomíná na doby, kdy kouzlení vyžadovalo osobní přítomnost a pohled do očí.

Princezna ze Zlaté hvězdy, zvyklá na lesk měsíčního svitu, se nyní ocitá v oslnivém světě LED obrazovek. S neotřelým nadšením zakládá YouTube kanál „Když české pohádkové postavy čelí moderním výzvám Princezna ve 21. století“, kde předává tipy a triky na královskou vizáž a etiketu. Její videa, plná rad o eleganci a ladnosti, si rychle získávají oblibu, ačkoliv venku zuří bouře, které by mohly konkurovat i nejdivočejším drakům.

Jak by tyto pohádkové postavy zvládaly další výzvy moderního života, jako je online nakupování, práce z domova nebo navigace v digitálním světě plném kybernetických trollů? Jedno je však jisté: i když se vše kolem nich mění, jejich nesmrtelný pohádkový šarm zůstává stejný, rozzáří každý jejich krok a přináší kouzlo do každodenního života.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz