Hlavní obsah
Názory a úvahy

Marka Prchala nahradil u Babiše premiér Fiala. A daří se mu skvěle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Andrej Babiš

Andrej Babiš před nadcházejícími volbami pravděpodobně žádného marketingového mága, kterým pro něj byl v minulosti Marek Prchal, asi potřebovat nebude. Veškerou práci za něj totiž zatím zastává premiér Fiala.

Článek

Podle posledních průzkumů by v nadcházejících volbách jasně vyhrálo hnutí ANO. A vlastně pro to ani nemusí skoro nic dělat. Veškerou práci, která by měla mít za cíl zisk vysokých volebních preferencí, totiž odvádí současná vláda v čele s premiérem Fialou. Andrej Babiš tak může pouze počkat na den voleb. A jestli se nestane zázrak, tak vítězství hnutí ANO bude drtivé. Premiér Fiala totiž odvádí skvělou práci. Tak dobrou, že by mu mohl závidět i marketingový guru Marek Prchal, který v minulosti stál za vysokými volebními čísly hnutí ANO.

Vyslat signál nestačí

Jak toho Petr Fiala docílil? Dle mého názoru čistě akademickým přístupem k politice, která je odtržena od aktuálních problémů běžných občanů. Ono asi nestačí jenom stát před kamerou, máchat rukama a sdělovat národu, že vláda vyslala signál o tom, či onom. Je potřeba řešit skutečné problémy a jejich řešení komunikovat tak, aby tomu volič rozuměl. Jinak se může stát, a pravděpodobně se to také stalo, že sebedůvěra vlády přeroste v sebeklam, kdy je pak už téměř jisté, že to dobře nedopadne.

Voliči tomu musí rozumět

Ano, současná vláda možná skutečně převzala stav ekonomiky ve stavu, který byl ideální asi jenom na první pohled. Ano, současná vláda asi skutečně dělá kroky, které v teoretické rovině pravděpodobně směřují ke snížení inflace, růstu mezd, důchodů i zlepšení stavu ve zdravotnictví. Dělá to ale tak, že tomu mnoho voličů nerozumí. Tím spíše, když v mediálním prostoru je slyšet většinou komentující opozice než konající koalice.

Fotka s Terminátorem bude stačit

Andrej Babiš tak může jezdit za Terminátorem do Rakouska, fotit se v tyrolském kroji a smát se na celé kolo. Se ziskem přes 30 procent v příštích parlamentních volbách totiž nebude mít, díky neumětelství současné koalice, příliš práce. Politika totiž podle mě není jen o tom dělat správné věci. Je i o tom, a možná hlavně o tom, umět je správně „prodat“ a správně a srozumitelně vysvětlit. Důležité také je být v komunikaci neustále první. Kdo jenom reaguje na komunikaci soupeře, bude vždycky druhý. To jsou snadné počty. Možná by si koalice měla s Markem Prchalem promluvit. Jinak se může stát, že si v dalších volbách do sněmovny ani „neškrtne“.

Anketa

Koho budete v příštích parlamentních volbách volit?
Současnou koalici, resp. některou z jejích stran
19,6 %
Strany současné opozice
80,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1860 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz