Hlavní obsah
Názory a úvahy

Výsměch Ukrajincům? Pokrytcem roku se stává Dominik Hašek

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Hokej

Pokrytec? Od začátku ruské invaze tvrdí, že donutí NHL zaplatit Ukrajině miliardy za to, že nechává v klubech hrát hráče z Ruska. Před pár dny ale zahájil v Buffalu zápas proti Chicagu.

Článek

Dominik Hašek se poměrně výrazně vyjadřuje nejen k působení českých hokejistů v ruské KHL a k účasti ruských sportovců na olympiádě v Paříži, ale také obviňuje NHL z toho, že zavírá oči před angažováním ruských hokejistů v této hokejové lize. Tvrdil dokonce, že donutí NHL aby zaplatila Ukrajině miliardy. Sice řekl, že neví kdy a neví jak, ale že o to bude bojovat. Zvolil ale dosti prazvláštní způsob boje. Dokonce tak prazvláštní, že ze sebe udělal pokryteckého kašpara letošního roku.

Let´s go Buffalo

Dominik Hašek, brankář, který tvořil základní kámen zlatého týmu z olympiády v Naganu, totiž minulý týden zahájil bubnováním v rytmu pokřiku „Let´s go Buffalo“ utkání mezi domácími Sabres a Chicago Black Hawks. Ano, ten Dominik Hašek, který se tak razantně vymezuje vůči NHL přijede na zápas a dokonce ho zahajuje. Hloupost? Pokrytectví? Oboje?

Pokrytectví nebo hloupost?

V sociální síti „X“ se sice Hašek po pár dnech omluvil, ale nálepku pokrytce už ze sebe asi nesmaže. A co víc. Jak chce teď reálně usilovat o to, aby v NHL nehráli ruští hráči? Jak chce docílit toho, aby NHL platila Ukrajině milióny? Už před utkáním bylo více než pravděpodobné, že to je marná mise. Ale bylo to velice sympatická aktivita od někoho, kdo byl, a pro mnohé stále ještě je, světovou sportovní celebritou. Bubnováním v hale Key Bank Center si sám sobě „vyhodil“ karty z ruky a pasoval se do role pokrytce.

Omluva je těžko uvěřitelná

Vzpomeňme si například, jak kritizoval Jágra za angažování brankáře Hudáčka. A to se Jágr nijak aktivně vůči ruské invazi na Ukrajinu nevymezuje. Zajímavé také je, jak dlouho Haškovi trvalo, než se omluvil. Na síti „X“ tak učinil až 23. ledna. V tomto kontextu se nezbývá než zeptat, zda si skutečně myslí, že to byla chyba, jak píše ve svém vyjádření, nebo jestli celých pět dnů čekal, jestli se jeho bubnování bude v tomto kontextu řešit, či nikoliv. Za sebe musím říci, že si nedovedu ani ve snu představit, že někdo, kdo téměř denně plní svůj účet na sociální síti příspěvky o tragické válce na Ukrajině, účasti ruských sportovců na olympiádě a angažování ruských hokejistů v NHL, odjede na zápas NHL, kde zahajuje zápas. Omluva se přijímá, pane Hašku, ale je, alespoň pro mě, velmi těžko uvěřitelná.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz