Hlavní obsah
Umění a zábava

Jak podpořit politicky angažovanou tvorbu u našich umělců?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Pixabay.com

Už jsem se ve svých článcích zabýval tím, jak zabránit vzniku závadného umění. Dnes bych se chtěl věnovat tomu, jak naopak podpořit umělce v jejich práci pro rozvoj liberální demokracie.

Článek

Autorem dnešního zamyšlení je opět jeden z diskutujících na mém facebookovém profilu, kterému tímto děkuji za laskavé svolení k publikování jeho nápadu.

Jak už jsem psal v pátek, u veřejně vystupujících umělců nejde jen o repertoár, ale jde i o umělce samotné, kteří svými závadovými a toxickými názory mohou vést zejména mládež špatným směrem, který je v rozporu s liberálními hodnotami, které se jim snažíme vštípit do hlavy.

Co nám chybí především, je politicky angažovaná tvorba. Ne, že by neexistovala, ale je jí zoufale málo a také je málo v masmédiích prezentována.

Zde by hodně pomohly dotace, které by tuto tvorbu mohly významně podpořit a nabídnout tak společnosti umění, které nejenže pobaví, ale především i poučí, vysvětlí a nasměruje.

Politicky zanícení umělci by pak mohli mít i vlastní festivaly, na které by se sjížděli příznivci politického kraje a celému světu dávali najevo svou odhodlanost v budování liberální budoucnosti.

Jsem si jist tím, že strana a vláda by tyto aktivity podpořila, kdyby dostala na stůl reálný projekt a viděla v ní šanci na zvýšení své popularity. A to už je výzva pro mě i pro všechny čtenáře mých článků.

Práce s mládeží je práce s naší budoucností.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz