Hlavní obsah

Je nejvyšší čas sjednotit podobu státních vlajek členských zemí EU

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ella - malá Evropanka

Federalizace Evropské unie jde zatím pomaleji, než by bylo třeba. Každopádně jde i tak o blízkou budoucnost a je nutné, aby se na ni členské země Evropské unie začaly připravovat.

Článek

A právě proto spolu s dalšími evropskými aktivisty přicházím s iniciativou, která by měla být jakýmsi mezikrokem k tomu, abychom používali jednotnou vlajku Evropské unie.

Náš návrh by měl vést k tomu, aby byli lidé, zejména z řad starších ročníků, lépe připraveni na změny, které přinese zánik národních států. K tomu patří i přijetí vlajky Evropské unie jako jediného státního symbolu.

Náš návrh zpracoval státní vlajky členských států tak, aby minimálně z 50 % reprezentovaly příslušnost k Evropské unii. Zároveň zachovávají prvky z dosavadních vlajek, které státy dosud používají.

Vlajky v podobě, ve které je navrhujeme, by se používaly v přechodném období v letech 2024 - 2027, než by se definitivně začala používat jednotná vlajka Evropské unie. Na obrázku si můžete prohlédnout některé z našich návrhů.

Foto: Pokrokový euroobčan

vlajky

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz