Hlavní obsah

Nekorektní humor? Dát mu zelenou, nebo vystavit stopku?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Animovaný americký seriál Futurama vyřadil z děje postavu, která kolem šířila nekorektní myšlenky a žila dosti nespořádaným životem. Je to tak správně?

Článek

Mohlo by se zdát, že jsem nějakým odpůrcem nekorektního humoru, ale to rozhodně není pravda. Domnívám se, že když si dokážeme udělat trochu drsnější legraci z někoho, kdo se snaží narušovat důvěru v náš systém, v naši prosperitu ve sjednocené Evropě, v naši budoucnost či z někoho, kdo šíří myšlenky, které nejsou v souladu s našimi hodnotami, není to vůbec na škodu. Především bych chtěl pochválit naše umělce, naše filmové tvůrce a naše divadla, která tyto nešvary tepou pravidelně. Velmi se mi líbil např. seriál Most, který nastavil zrcadlo té méně vzdělané části naší společnosti a nemilosrdně tepal veškeré nešvary, jako jsou rasismus a xenofobie.

Také tah tvůrců seriálu Futurama považuji za správný. K tomu, abychom se pobavili, nepotřebujeme mít v seriálech postavy, které pijí, chodí za lehkými ženami a dělají další věci, které dávají špatný příklad naší mládeži a jejímu rozvoji.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz