Hlavní obsah
Názory a úvahy

Podpora Filipovi, oběti domácího násilí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: zena.aktualne.cz

Zamyšlení nad tím, proč je pro mě Filip, jenž se stal obětí domácího násilí a neváhal s tím vyjít na veřejnost, skutečným hrdinou dnešních dnů.

Článek

Současná doba, ve které jsme doslova obklíčeni propagací toxické maskulinity, mně přijde značně vykolejená z normality. Opravdu bychom měly obdivovat nejrůznější Vémoly, Procházky, Kincly, Teixeiry a podobné bijce vyžívající se ve veřejné prezentaci toho nejhoršího násilí? A co naše popkultura v čele se Sylvestrem Stallonem, Arnoldem Schwarzeneggerem či Stevenem Segalem? Ano, tito zmiňování už jsou trochu za zenitem, ale je smutné, že své následovníky nalézají i v dalších generacích.

Proto je důležité hledat hrdiny všedního dne. Takové, kteří žijí kolem nás, mají své slabosti, starosti a trápení. a právě proto je pro mě hrdinou Filip, který se nebojí jít hlavou proti zdi, pozvednout veškeré své zbraně proti všem stereotypům a ukázat pravé nefalšované mužské slzy, které jsou svědky citlivé stránky jeho osobnosti.

Jeho postoj můžeme použít i jako další argument pro co nejrychlejší odhlasování manželství pro všechny. Ve stejnopohlavním manželství by se do takových problémů nemusel vůbec dostat, protože pravý citlivý muž by ho lépe pochopil.

Proto bych chtěl vyzvat všechny pravé muže, přestaňme se stydět za své slzy a za to, že nedokážeme leccos zvládnout. A můžeme s tím začít třeba zde v diskusi.

Původní článek:

https://zena.aktualne.cz/diskriminace-muzu-u-soudu/r~4aa7d116697311edba63ac1f6b220ee8/?fbclid=IwAR01Dn4FLe8GIeURAQFEKP2jsQjbVmQeP62ZB1JYYk0y9R_wvrByBl7-Fro

https://www.facebook.com/HateFreeCulture/posts/pfbid0wsLYvmYbs48n9VCPoSeze44GSAmTyCrG5Z7W422Rgu6q2V6iFtXTdoH2BR6i7VBtl?comment_id=877039536661992&notif_id=1670844605121921&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Estrogen

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz