Hlavní obsah

Přijetí EURA jako důležitý signál pro naše partnery!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Debatu o přijetí EURA doprovází spousta informačního šumu. Pojďme na to nahlédnout optikou, která má na rozdíl od všelijakých číselných rozborů smysl.

Článek

Do debaty o přijetí EURa bohužel často pronikají velmi přízemní pohledy nejrůznějších ekonomů, průmyslníků, podnikatelů a dalších povrchních robotů, kterým se v hrudníku místo bušení srdce ozývá pípání kalkulačky a v hlavě jim místo ideálů rezonuje statistika.

Pojďme si jasně říci, že přijetí EURA má být z naší strany především signálem. Signálem, že patříme na Západ, že jsme připraveni společně s našimi vyspělejšími partnery a sousedy bránit naše evropské hodnoty, jako je antikapitalismus, genderismus, multikulturalismus, islám, environmentalismus a sexuální diverzita před všemi, kteří nás v žoldu Putinových tajných služeb a čínského stalinismu chtějí nás svést z naší nastolené cesty budování internacionálního socialismu. Věřím, že jde o hodnoty natolik převyšující jakékoli přízemní zájmy, že nějaké argumenty o placení cizích dluhů, záporných úrokových sazbách, nekryté měně či nebezpečí konce této měny můžeme smést ze stolu jako relikt dávno překonaného sobectví, individualismu, zastaralého chápání ekonomie a nacionalismu. Ono od těchto záporných vlastností není už moc daleko ke zvrácenostem, jako je rasismus nebo xenofobie.

A tak daleko to nikdo z nás nechce nechat dojít. Proto pojďme přijmout EURO co nejdříve.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz