Hlavní obsah

Proč ještě nemáme komisi, která by schvalovala repertoár veřejně vystupujících umělců?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Kdo sleduje mé články dlouhodobě, ten ví, že se dlouhodobě zabývám uměním, zejména z toho hlediska, aby působilo výchovně na naši mládež a ukazovalo jí správnou cestu.

Článek

Již před časem jsem navrhl zřízení uměleckých komisí, na jejichž chodu by se podílely státní orgány i neziskové organizace. Takové komise by umělcům zajišťovaly poradenský servis. Tvůrcům často chybí nadhled a ve svém nadšení a inspiraci nedokáží vyhodnotit, zda určitý text nebo umělecký artefakt už nepřekročil hranice toho, co je vhodné v naší společnosti veřejně prezentovat a co už zašlo takzvaně za čáru a mohlo by to být pro někoho urážlivé a zraňující. Kdyby taková komise existovala a měla by i schvalovací pravomoc, ušetřila by mnoha umělcům potíže vyplývající z toho, že neschválené dílo vyvolá negativní zpětné reakce a zničí jim kariéru.

Komise by též mohla umělcům udělovat doporučení. Ta by byla nějakým způsobem odstupňována. Umělcům, kteří by získali nejvyšší stupeň kvalifikace, by se tak otevírala možnost vystupovat na nejprestižnějších a společensky nejvýznamnějších akcích.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz