Hlavní obsah
Aktuální dění

X je budoucnost. Sociální síť Twitter se mění na „X“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Cordon Press

Elon Musk - majitel Twitteru - sociální sítě, ze které bude X Corp.

Elon Musk a jeho nové změny po nedávném odkoupení Twitteru. Twitter se mění na X Corp a změny postihují i běžné obyvatele měst.

Článek

Elon Musk mění značku Twitteru

Miliardář Elon Musk nedávno změnil značku Twitter na „X“. Síť to ale začalo poměrně rychle pohřbívat. Na otázku, proč změnil tuto značku, odpověděl ve svém příspěvku:

Název Twitter dával smysl, když se daly posílat pouze zprávy o 140 znacích – chodily tam a zpátky – jako tweetování ptáků. Dneska už ale můžete zveřejnit téměř cokoliv, včetně několikahodinového videa
Elon Musk ve svém odpověďovém příspěvku

Elon Musk již v minulosti hovořil o tom, že připravuje „superaplikaci“ jménem X, která by měla konkurovat například v Číně často používanému WeChatu. A právě proto i toto jeden z důvodů proč mění značku Twitteru (Nyní X, který patří pod X-Corp).

Nové logo a spekulace

Mnoho lidí si myslelo, že nové X je kopií Windows loga, ale tomu tak rozhodně není. Jedná se o znak � ze sady Unicode. 𝕏 v matematice používané jako označení geometrického objektu, prostoru. Na což upozornil Tom Warren v následujícím Tweetu:

Elon Musk se rozhodl zahodit poměrně cennou značku a známé logo – mění je za symbol, který nebude možné tak silně ochránit.

Elon Musk plní co řekl

24. července - z Twitteru zmizelo logo ptáčka a místo něj je jen X.

Elon stěžuje život i běžným obyvatelům - konkrétně v San Franciscu

Stavební problémy

V pondělí začal jeřáb odstraňovat ikonické ptačí logo Twitteru ze sídla společnosti v San Franciscu. Policie ho však práce krátce po jejich zahájení zastavila.

Logo budí obyvatele v okolí

V pátek společnost vztyčila logo X na střeše svého sídla na Market Street, ke zlosti sousedů, kteří si stěžovali na rušivá světla, a sanfranciské stavební inspekce, které oznámilo, že zahájí vyšetřování. Lidé o víkendu natočili natočili videa, jak obří X svítí, pulzuje a bliká, přičemž někteří kritizují jeho rušivá světla. Video je dostupné v následujícím tweetu:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám