Hlavní obsah
Umění a zábava

Česko na grilu. Nevyužitý potenciál a soutěžící, kteří neumí grilovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay.com

Na konci března uvedla Prima televize nový pořad o vaření, respektive o grilovaní. Nápad to byl vlastně geniální. Přesto přišlo zklamání.

Článek

Hezké počasí láká k zahradním grilovačkám, navíc na jaře neběží na konkurenčních kanálech Masterchef ani Peče celá země. Výběr porotců, zejména návrat Zdeňka Pohlreicha, vypadal jako trefa do černého. Ale jak se zdá, i jasné tutovky mohou shořet na banálních věcech, jako je špatný výběr soutěžících nebo nejasný směr soutěže.

Zatímco Masterchef je založený na kritice a drsných porotcích, Peče celá země naopak staví na tom, že porotci se snaží vždy najít něco, co by pochválili. V pořadu Česko na grilu se porotci plácají někde mezi tím. Všechno je skvělé, ale něco tomu chybí. Servírování není důležité, ale vlastně se jim to nelíbí. Někdy porotci pomůžou, někdy jen soutěžící znejistí. Nejasné zadání, které si mohou soutěžící vyložit hodně po svém, a když zadání nesplní, nic se zas tak nestane.

Soutěžící jsou mnohdy až naivní a tvrdí, jak jsou všichni rodina a navzájem se podporují. Realita však nutně musí být jinde a tohle není jako v pořadu Peče celá země, kdy se všichni spojí při technické výzvě. Tohle je soutěž. Každý chce vyhrát a je tam jen sám za sebe, tak proč tvrdit něco jiného? Koncept dvojic je divácky spíš na škodu a pokud pominu přítomnost kamer, nepřipadá mi, že by výzvy byly nějak extra složité a soutěžící museli prokázat nějaké technické nebo kreativní dovednosti. Zatím jim stačilo, když hodily flák masa na gril a dopekli ho.

Jsem zklamaná nevyužitým potenciálem. Jako divák jen váhám, koho bych vyhodila dřív. Favoriti jsou jasní v podstatě od prvního dílu a Česko na grilu budu sledovat dál jen proto, že jsem fanoušek pořadů o vaření a pečení.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz